Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpisan Ugovor o dokapitalizaciji Petrokemije

INA i PPD uplatili 300 milijuna kuna

INA i PPD uplatili 300 milijuna kuna

INA i Prvo plinarsko društvo (PPD) kao investitori potpisali su s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) kao predstavnikom Republike Hrvatske Ugovor o dokapitalizaciji Petrokemije, priopćeno je i službeno.

Za grad Kutinu važne su odluke vezane uz Peterokemiju, rekao je danas gradonačelnik Kutine Zlatko Babić

 

 

Tvrtke su uplatile ukupno 300 milijuna kuna za 30.000.000 dionica Petrokemije, svaka pojedinačno 150 milijuna kuna, nakon čega će postati većinski vlasnici Petrokemije s udjelom većim od 50 posto te pripadajućim upravljačkim pravima.

Transakcija je provedena kroz partnersko društvo PPD-a i Ine – Terra mineralna gnojiva d.d. (TMG), koje će poslovati u skladu s potpisanim dioničarskim ugovorom. “Na ovaj način izbjegnut je stečaj Petrokemije, a takvu su odluku jednoglasno podržali predstavnici dvaju najvećih dioničara u Nadzornom odboru Ine”, stoji u priopćenju.

“Cilj ove investicije jest osigurati nastavak i razvoj proizvodnje umjetnih gnojiva u Petrokemiji. Partneri će surađivati u dobroj vjeri te ulagati trud kako bi omogućili da Petrokemija bude sposobna nastaviti sa svojim aktivnostima. Stoga će se INA i PPD u narednom razdoblju usmjeriti na poboljšanje trenutnog financijskog položaja Petrokemije kroz poboljšanje proizvodnog portfelja, postizanje održivih troškova poslovanja, refinanciranje naslijeđenih dugova te daljnju optimizaciju procesa”, navodi se također u priopćenju.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.