Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Pjevač anđeoskog glasa – 11 godina bez Toše

“Ve sakam site” (Sve vas volim)

"Ve sakam site" (Sve vas volim)

U tom trenutku 2007. godine, vrijeme je stalo, a regionalni glazbeni svijet ostao je u šoku. Danas, 16.listopada 2018. obilježavamo jedanaest dugih godina kako nas je napustio Toše Proeski.

Svi se na svoj način prisjećaju čovjeka i pjevača anđeoskog glasa, koji je svojim ljudskim i glazbenim djelima ostavio neizbrisivi trag. Njegovi sugrađani u Kruševu, kao i brojni štovatelji, obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja.

Ni za života, ni danas, ne postoji čovjek koji za Tošu Proeskog nije imao samo pohvale. Njegove riječi, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’, ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali, te brojnih obožavatelja i štovatelja, koji su ga zavoljeli kroz njegovo glazbeno djelovanje.

 

 

Tradicionalno, fanovi su i ove godine uoči obljetnice, pripremili brojna događanja u spomen na Tošu. U Zagrebu je održano dobrovoljno darivanje krvi, kojem su se odazvali svi oni koji poštuju i čuvaju uspomenu na pjevača, ali i napravili humanu gestu, baš onako kako je Toše i sam činio. U crkvi na Rokovom perivoju, održana misa, dok je u nedjelju iz Nove Gradiške krenuo maraton prema Kruševu. Dolazak maratonaca na posljednje počivalište Toše Proeskog, na Gumenj, očekuje se danas tijekom dana.

I danas, jedananest dugih godina kasnije Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

ZAUVIJEK TVOJI POTPISUJEMO!

Foto: Hit Records Promo


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.