Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obitelji čije su kuće stradale u klizištu dobile peći

Vrijedna donacija Lions kluba Zrinjevac

Vrijedna donacija Lions kluba Zrinjevac

Na klizištu iznad Starog puta, nedaleko od tvornice Pounja u Hrvatskoj Kostajnici, 13.ožujka ove godine, šest je kuća potpuno uništeno i šest ih je oštećeno. Na sreću, u klizištu nitko nije stradao jer su ljudi čuli tutnjavu i osjetili podrhtavanje tla pa su pobjegli iz svojih kuća.

 

IMG_20181006_121131

 

Stanovnici Starog puta zbrinuti su te s nestrpljenjem očekuju svoje nove domove. Većina njih je smještena na privremenim boravištima, a kako bi im ova zima bila što ugodnija, članice Lions kluba Zrinjevac odlučile su im pokloniti peći. Uz peći, obitelji će dobiti i 6 paketa drva za potpalu kako bi što lakše prebrodile zimu.

 

IMG_20181006_121247

 

Današnjem susretu članica Lions kluba Zrinjevac i predstavnika obitelji koje će koristiti ove peći nazočili su i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te gradonačelnik Grada Hrvatska Kostajnica Dalibor Bišćan.

Sanju Matovina Lulić, članicu ovog Lions kluba uz Hrvatsku Kostajnicu i provedbu ovog projekta veže emotivna priča.

 

 

 

 

Sisačko-moslavački župan zahvalio je članicama kluba na ovoj vrijednoj donaciji.

 

 

 

 

Gradonačelnik Bišćan nadovezao se na riječi sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.

 

 

 

 

Svaku će se obitelj obići s projektantima, kako bi se izradili glavni projekti i kako bi se započelo s gradnjom. Vrijedi napomenuti kako se sve riješilo u vremenskom roku od oko 6 mjeseci, a radovi pripreme su već započeli prošlog tjedna.

 

Ovaj projekt nabavke peći proveden je pod vodstvom prošlogodišnje predsjednice ovog kluba, Draženke Buntak.

 

 

 

 

 

Valja spomenuti kako su Lionsi najveća humanitarna organizacija u svijetu, u Hrvatskoj je oko 1400 članova organizirano u 52 kluba.

 

IMG_20181006_122211

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.