Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Nagrađen “Pad” mladog sisačkog filmaša i Kino kluba Sisak

56. Revija hrvatskog filmskog svaralaštva djece

56. Revija hrvatskog filmskog svaralaštva djece

Dodjelom nagrada zatvorena je 56. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Bolu na Braču koji je u razdoblju od 4. do 7. listopada ove godine bio središte osnovnoškolskog filmskog stvaralaštva.

 

IMG_9604

 

Jednu od tih nagrada dobio je i film “Pad” koji potpisuju mladi filmaš Matej Kasaić i Kino klub Sisak. Film je, po odluci stručnog žirija, osvojio 3. mjesto u kategoriji radioničkog filma. Žiri je svoju odluku potkrijepio porukom: “Zahtjevno je okušati se u žanrosvkom filmu. U ovom slučaju riječ je o film noiru, međutim autori su zahtjevnu zadaću napravili više nego dobro. Atmosfera, fotografija, ritam, priča sve je tu.”

Ovogodišnji natjecateljski program uključio je 89 filmova od njih 260 prijavljenih. O najboljim naslovima ovogodišnje Revije odlučivala su dva žirija – stručni u sastavu: Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu, direktor fotografije Boris Poljak i animatorica Petra Zlonoga te dječji žiri kojeg su ove godine činili mali filmski profesionalci iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Pobjednički film “Pad” nastao je u sklopu radionice igranog filma pod vodstvom voditelja radionice Matije Holjevca i Tea Vukšana. Radionica je dio projekta “Planet film” koji nastao kao odgovor na nedostatak filmske edukacije u školskom sustavu, a sastoji se od radionica igranog i dokumentarnog filma. Projekt je subvencioniran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVCa), Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFRa)  i Grada Siska.

Film možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=U09CMiW3keM&t=8s


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.