Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

„U zemlji Dječurliji“

Održan Festival dobre priče i pripovijedanja

Održan Festival dobre priče i pripovijedanja

Dvodnevni Festival dobre priče i pripovijedanja „U zemlji Dječurliji“  koji je priredila Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska ponudio je brojna događanja.

 

2

 

Festival  je održan  na otvorenome, na  prostoru izvan knjižnice, a kroz  program su se nizale igraonice, igrokazi, pričaonice, oslikavanje platna, i drugi sadržaji  koje su osmislile knjižničarke i književnice za djecu.

 

3

 

Važnost ovog Festivala prepoznala je i Sisačko-moslavačka županija, ističe Darija Jež, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ Novska.

 

 

 

Festival je započeo uz zanimljivu interaktivnu predstavu „Tri vučića“ koju je izveo Laboratorij zabave, a nastavljen brojnim aktivnostima.

 

 

 

Prvi festivalski dan završen je likovnim osvrtom na pročitane priče,a drugi je započeo sjajnim pričama književnice Željke Vukelja-Horvat koja je razveselila djecu svojim dolaskom. Održan je i interaktivni pripovjedni krug pod vodstvom pripovjedačice Srebrenke Peregrin, a sve je upotpunjeno kreativnim radionicama.

 

5

6

 

Na samom kraju, nagrađeni su sudionici čitateljskog izazova „U japankama do knjižnice“, učenici koji su tijekom ljetnih školskih praznika pročitali naviše knjiga.

Festival je zaista donio mnoštvo veselja, napomenula je ravnateljica dodavši,

 

 

 

Nezaboravni trenuci zabave, pregršt smijeha i edukativni sadržaji ispunili su sva očekivanja malih Novljana koji s nestrpljenjem čekaju slijedeći odlazak u zemlju Dječurliju.

 

7

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.