Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Svečano otvorena 51. Voloderska jesen

Bogate izložbe, raznovrstan program, pečenje vola

Bogate izložbe, raznovrstan program, pečenje vola

Početak jesecni asocira na voloderske vinograde i tradicionalno se veže uz manifestaciju “Voloderska jesen”. Prva organizirana kulturna priredba “Berba grožđa” održana je u Voloderu 1. listopada 1967. godine, a samo godinu kasnije, 15. rujna, održana je i 1. Voloderska jesen. Uz iznimno bogate izložbe vina, te raznolike zabavne, kulturne, športske i gospodarske sadržaje, uz Volodersku jesen vežemo i tradiciju pečenja vola na ražnju.

 

2

3

5

 

Istoga datuma, 15. rujna,  51.godinu kasnije, svečano je otvorena  i 51. manifestacija “Voloderska jesen”. Čast otvaranja pripala je sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću.

 

 

Ovoj svečanosti nazočila je i Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu.

 

 

 

6

 

Osim zastupnice u Europskom parlamentu, Moslavina ima i zamjenika župana, Romana Rosavca.

 

 

Ponosan na ovu manifestaciju bio je i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković koji je istaknuo njen značaj.

 

 

U nazočnosti  zastupnice Marijane Petir, gradonačelnika Grada Popovače Josipa Miškovića i njegovih zamjenika Ivice Petrovića i Ivana Križanića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače Ivice Kesera, gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića, te svog zamjenika Romana Rosavca, župan je na sceni Voloderske jeseni okrunio novu Vinsku kraljicu Sisačko-moslavačke županije Antoniju Puškarić i njenu prvu pratilju Klaudiju Medved.

 

4

 

Novoizabrana Vinska kraljica Antonija Puškarić:

 

 

Održan je i tradicionalni izbor najorginalnije snehe. Više o izboru rekla je predsjednica stručne komisije prof. Slavica Moslavac.

 

 

Nakon svečanosti otvorenja, prikaza berbenih običaja, izbora Vinske kraljice, te izbora najorginalnije snehe koji se održao u sklopu Folklornog programa, posjetitelji su mogli vidjeti i kako se stavlja vol na ražanj. Večernji program završio je koncertom Dražena Zečića.

 

8

9

10

 

Danas, poslijednjeg dana ove Voloderske jeseni održat će se 18. međunarodna atletska cestovna utrka “In memoriam Franjo Mihalić Jura” Kutina- Voloder, sveta misa zahvalnica u crkvi sv. Antuna Padovanskog, svečana berbena povorka sa konjanicima UAK Moslavina te radnim i svečanim zapregama. U sklopu Folklornog programa birat će se najljepše beračice, a dodjelit će se  nagrada i za najljepše okućnice Volodera.

Od 17 sati posjetitelje očekuje  prezentacija moslavačkih vina i gastronomskih specijaliteta uz nagradnu igru o poznavanju Volodera, Popovače i okolice, dok će se u 18 sati održati svečanost zatvaranja Voloderskih jeseni uz KUD Moslavec. Večerašnji program završit će koncertom grupe Vigor te vatrometom.

 

11

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.