Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Predstavljeni rezultati dosadašnjih arheoloških istraživanja Jelengrada

Turistička destinacija neizmjerne vrijednosti

Turistička destinacija neizmjerne vrijednosti

Na području Katoličkog Selišća u Starom gradu Jelengradu održana je konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati dosadašnjih arheoloških istraživanja te građevinske i konstruktivne sanacije.

 

IMG_20180926_105609

 

Petar Sekulić, konzervator arheolog Hrvatskog restauratorskog zavoda,, voditelj arheoloških istraživanja rekao je nešto više o radovima koji su obavljeni u posljednjih nekoliko godina.

 

 

 

Istaknuo je pritom i kako je stanje Starog grada sada, nakon provedenih radova, puno bolje.

 

 

 

A na to su sugerirale sačuvane povijesne isprave. Sekulić se osvrnuo i na dinamuku radova istaknuvši kako ona ovisi samo o financiranju.

 

 

 

Sekulić također ističe kako je Jelengrad jedan od bolje očuvanih starih gradova na području sjeverozapadne Hrvatske.

 

 

 

Ana Azinović Bebek, pomoćnica ravnateljice Hrvatskog restauratorskog zavoda za arheološku baštinu osvrnula se na ove vrijedne rezultate koji su prikupljeni u ovoj godini, Europskoj godini kulturne baštine.

 

 

 

Je li lokalna Povijesna udruga zadovoljna provedenim istraživanjem rekla je Jasmina Uroda-Kutlić, potpredsjednica Povjesne udruge Moslavina.

 

 

 

Kao ravnateljica Muzeja Moslavine, Uroda-Kutlić istaknula je kako prilikom svakog njenog pbilaska ovog vrijednog arheološkog nalazišta, nailazi i na brojne posjetitelje, te se nada kako će upravo i ovaj Stari Grad biti jedan od ključnih destinacija u ponudi Turističke zajednice Grada Popovače i Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije.

 

IMG_20180926_105548

IMG_20180926_104155

 

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković prilikom ovog obilaska i predstavljanja rezultata zahvalio je svima koji su sudjelovali u istraživanju, dodavši

 

 

 

Grad Popovača i dalje će podupirati istraživanje kako bi Stari Grad Jelengrad postao atraktivna lokacija i kako bi se proširila i turistička ponuda Grada Popovače, Moslavine i Sisačko-moslavačke županije, rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

 

IMG_20180926_103509

IMG_20180926_103418

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.