Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

“Pogledi” Novog svijeta

Srce Novog svijeta veliko je i puno!

Srce Novog svijeta veliko je i puno!

U  ponedjeljak, 17. rujna u Hotelu „Panonija“ u Sisku promovirana je knjiga Pogledi. Donosimo osvrt Udruge za djecu i mlade „Novi svijet“ Sisak.

 

 

999

 

„Ova promocija bila je završnica projekta započetog prije više od godinu dana u kojem smo željeli na sustavan način osvrnuti se na prošlost i ostaviti naš trag za budućnost.

 

997

 

Započeli smo prošloga ljeta snimanjem i objavljivanjem video intervjua u kojima smo zamolili dvadeset i dvoje prijatelja, suradnika i korisnika da iznesu osobni pogled na Udrugu. Ovi razgovori objavljeni su na našim internetskim i YouTube stranicama (poveznica), a poslužili su i kao osnova za knjigu istoimenog naziva.

 

1007

 

Posao u koji smo nakon toga krenuli i sami smo malo podcijenili pa je knjiga tako pripremana punih godinu dana, a sada konačno možemo uživati u rezultatima. Osim spomenutog glavnog poglavlja kojeg smo nazvali: objektivno, Pogledi sadržavaju poglavlja pod nazivima: ukratko, subjektivno, faktografski i filozofski.

Za ovu knjigu prikupili smo i sistematizirali mnoštvo fotografija, činjenica i statističkih podataka. Pobrinuli smo se i za suvremeni grafički izričaj. Knjiga je tiskana u kvalitetnom offset tisku, u nakladi od 500 primjeraka, a na 152 stranice sadržava 29 priča, oko 500 fotografija, nekoliko grafičkih analiza i više od 100 000 slovnih znakova.

 

1011

 

Na sinoćnjoj priredbi, samoj promociji knjige prethodio je jednosatni program u kojem smo prezentirali presjek našeg dosadašnjeg djelovanja. Zato smo u goste pozvali nekoliko zanimljivih sugovornika, a svaki od njih osvrnuo se na jednu tematsku cjelinu našeg djelovanja.

Ivana Bukovac, magistrica prava, naša dugogodišnja korisnica, suradnica i prijateljica govorila je o utjecaju Novog svijeta na njezino odrastanje i život.

 

1001

 

Irena Barišić Milunić, dipl. socijalna radnica osim o vlastitoj percepciji naše udruge govorila je o humanitarnim i volonterskim programima i njihovom značaju za lokalnu zajednicu.

 

1003

 

Lana Bačić, studentica, predstavila se kao uspješan hrvatski model i pokušala rasvijetliti neke nedoumice vezane uz ovo popularno područje našeg djelovanja.

 

1006

 

Domagoj Štimac, dr. med., psihijatar sa zavidnom karijerom i iznimnim ugledom govorio je o značaju preventivnih programa Udruge kao i o nekim ključnim problemima odrastanja današnjih adolescenata.

 

1000

 

Ove razgovore glazbenim su nastupima upotpunili Vedran Šimunec (Little Vex), ulični glazbenik i sudionik naše Šarene vojske zdravlja te Barbara Štimac, mlada kantautorica i polaznica našeg nedavno završenog projekta medijske pismenosti Povećalo.

 

1005

 

Nakon toga, kao malo iznenađenje predstavljen je i prvi video spot našeg najnovijeg projekta prevencije ovisnosti pod nazivom Srećko Peh – mala filozofija života, o kojem će uskoro biti više riječi .

Naravno, pri samom kraju predstavljena je i zvijezda večeri, knjiga POGLEDI / Novi svijet – dvadeset godina koja je zatim svima i podijeljena.

Uslijedilo je neformalno druženje uz mali domjenak i bezalkoholno osvježenje, a goste su zabavili Saša Klobučar (DJ Ayala) i tamburaški sastav Složna braća.

Sve u svemu sadržajna i ugodna večer. Barem za nas. Žao nam je samo što nas nije bilo više, jer uložili smo jako puno truda kako bismo ovaj projekt zaključili onako kako smo željeli.

——

Projekt POGLEDI • Novi svijet – dvadeset godina novčano su pomogli Sisačko-moslavačka županija i Antares centar Zagreb, materijanim donacijama Mlin i pekare d.o.o. i g-đa. Jasna Jurčić, a volonterskim angažmanom sljedeći tim:

Hostese: Iva Šimanović, Dorotea Kovačić, Dorotea Dadović i Sonja Lončar
Ton majstor i DJ: Saša Klobučar (DJ Ayala)
Snimljene najave: Krešimir Hrgarek
Video operaterka: Ines Vuković
Svjetlo i tehnička potpora: Zvonimir Kovačić
Fotografi: Željko Rakarić i Ana Božičević
Video snimatelj: Luka Pavrlišak
Tamburaški sastav Složna braća

 

1012

 

Svima od srca hvala! A srce Novog svijeta je veliko i puno. Prepuno ;)“

———

Info:
Knjiga POGLEDI • Novi svijet – dvadeset godina u tiskanom formatu besplatno je dostupna u uredu Udruge (uz prethodnu najavu), a u elektronskom formatu na poveznici: POGLEDI • Novi svijet – dvadeset godina (uskoro).


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.