Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Novljanski skejteri

Akrobacije koje ostavljaju gledatelje bez daha

Akrobacije koje ostavljaju gledatelje bez daha

Skupinu novljanskih srednjoškolaca, Mateja, Mateu, Kristijana, Roberta i Arijana, povezala je ljubav, prema skateboardingu. Skejtaju najčešće kod Športske dvorane, provode sate i sate u vježbanju i učenju novih trikova sa svojim daskama, a njihove akrobacije gledatelje ostavljaju bez riječi.

 SKEJTERI_4

Pokreti i trikovi su teški, treba puno volje i ponavljanja pokreta, u početku je najvažnije naučiti održati stabilnost na dasci, a kako kaže Matej Musić, skejt treba osjetiti, čuvati se padova jer nije ugodno izgubiti ravnotežu i pasti na beton. Zbog toga bi početnici kojih je sva više po gradu,  trebali nosi kacigu, štitnike za koljena i laktove.

 – Novska nema skejt park, rijetki su i u Hrvatskoj i skejteri se snalaze po raznim mjestima gdje mogu „voziti“. Voljeli bi da u Novskoj ima neko uređeno mjesto za skejtanje, bilo je nekih najava pa se nadamo da će u gradskoj upravi biti volje, pronaći lokaciju i urediti površine za skejtanje, rekao je Matej. On svoj skejt  koristi i kao prijevozno sredstvo, od kuće u školu.

 

SKEJTERI_2

Dodaje  kako  razmišljaju i o osnivanju kluba i poziva sve koje zanima skejtanja, rolanje ali i biciklizam, da se priključe ovoj ideji.

 

 

Skejtanje se još uvijek vodi kao  rekreacija i zabava, iako postoje natjecanja u skatebordingu,  pravo priznanje dobit će za dvije godine, na Olimpijskim igrama kada postaje dio olimpijskog programa.

 

SKEJTERI_1

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.