Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Ministar Božinović obišao nove prostore PU sisačko-moslavačke

Veći i funkcionalniji prostor, jeftiniji najam, manje režije

Veći i funkcionalniji prostor, jeftiniji najam, manje režije

U utorak, 25. rujna u Sisku je ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović, u pratnji pomoćnika ministra Cvjetka Obradovića i Damira Truta te načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Luke Pešuta sa suradnicima, preuzeo poslovne prostore u zgradi HT-a u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 24, a koji će s radom za građanstvo započeti kroz nekoliko dana.

 

 IMG_20180925_134948

 

Naime, dugogodišnji problem Policijske uprave sisačko-moslavačke je nedostatak vlastitih prostora u gradu Sisku, te nema druge opcije nego da za rad svojih službi koristiti zakupljene prostore. Dosada zakupljeni prostori su u vrlo lošem stanju, neodržavani su i neodgovarajući za rad službi Policijske uprave sisačko-moslavačke, koje zbog zakupa više lokacija u Sisku posluju dislocirano, na različitim mjestima u gradu, što i građanima (korisnicima usluga), stvara dodatan problem i potencijalni je uzrok negodovanja i percipiranja policije i usluga koje ona pruža.

MUP je radi rješavanja problema kvalitete radnih prostora, poboljšanja radnih uvjeta djelatnika i objedinjavanja službi, dobio suglasnost Ministarstva državne imovine za sklapanje Ugovora o zakupu poslovnog prostora s Hrvatskim telekomom d.d. Zagreb. Prije primopredaje prostora MUP-u, HT je preuzeo obvezu na vlastiti trošak potpuno urediti prostor za potrebe PU sisačko-moslavačke, tako da su u razdoblju od 10. srpnja do 24 rujna ove godine, izvedeni opsežni radovi s ciljem poboljšanja radnog prostora i prilagođavanja potrebama MUP-a.

Više o ovom značajnom preseljenju rekao je ministar Davor Božinović.

 

 

Ministar Božinović  istaknuo je kako se ide u četiri temeljna smjera, a jedan je izgradnja novih prostora.

 

 

Za hrvatsku policiju sve ovo što radimo znači život.

 

 

Ministar Božinović također je istaknuo kako je vrlo zadovoljan sa činjenicom da se  realizira ono što je obećano i to na kvalitativan način, odnosno korak unaprijed. Ovim rješenjem pomoglo se i sustavu ali i svakom pojedincu.

 

 

„A sigurno će i režije biti jeftinije jer je sve obnovljeno, kompletna unutarnja infrastruktura štedi energiju i imamo funkcionalnost službi. Napokon je jedna nelogičnost i skuplja varijanta napuštena i ovim poslom možemo biti itekako zadovoljni“, zaključio je na kraju ministar Božinović.

 

IMG_20180925_133622

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.