Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dan Općine Velika Ludina

Ubrana prva jabuka!

Ubrana prva jabuka!

Općina Velika Ludina obilježava Dan Općine. Tim je povodom  u petak, 07. rujna  održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili brojni gosti. Bila je to i  prigoda da se čelnici Općine osvrnu na sve učinjeno u proteklom razdoblju. Načelnik Dražen Pavlović,

 

 

U realizaciji su i investicije

 

 

Obnavlja se i Cvjetna ulica . Vrijednost radova je 2,3 milijuna kuna.

 

6

78

 

Općina Velika Ludina iznimno dobro surađuje i sa Sisačko-moslavačkom županijom, svečanoj sjednici nazočio je i   župan Ivo Žinić.

 

 

Tim povodom prošlog je tjedana održan radni sastanak na kojem se razgovaralo o ključnim projektima.

 

 

Na sjednici su dodijeljene i Godišnja nagrada Općine, te priznanja. Godišnja nagrada ove je godine pripala Udruzi hrvatskih veterana i branitelja Domovinskog rata. O značenju nagrade i provođenju projekata više je rekao predsjednik Dejan Faltis

 

 

Priznanja su dodijeljena  DVD-u Velika Ludina, DVD-u Ruškovica te DVD-u Katoličko Selišće  za zalaganje na prevenciji požara.

 

5

 

Općina Velika Ludina od 2012.godine uz Dan općine obilježava i manifestaciju “Jabuka crvenika” u znak početka berbe jabuka na tom području. Manifestacija je u organizaciji Udruge voćara i vinogradara Moslavine, a ove se godine održala u voćnjaku Vrtova voća d.o.o. u Katoličkom Selišću.

 

FB_IMG_1536324107924

 

Prvu jabuku simbolično su ubrali sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, njegov zamjenik Roman Rosavec, državni tajnik ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak te načelnik Dražen Pavlović.

 

FB_IMG_1536324103334

Tom prigodom sisačko-moslavački župan, pokrovitelj ove manifestacije, rekao je:

 

 

Program proslave se nastavlja tokom vikenda; roštiljadom, nastupom domaćeg kulturno-umjetničkog društva i njihovih gostiju, sportskim sadržajima, sv. misom za poginule branitelje te koncertima Jasmina Stavrosa  i Begina.

 

2

 

Prisjetimo, sama obilježba započela je u četvrtak, otvorenjem izložbe slika nastalih na 2.likovnoj koloniji.

 

3

FB_IMG_1536324058600

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.