Gradsko društvo Crvenog Novska od nedavno je upisano u Registar Ministarstva poljoprivrede, kao posrednik u doniranju hrana.

Prethodnih godina CK Novska i vrijedni volonteri  dijelili su građanima na desetke tona raznog voća, najčešće jabuke i mandarine,  koje su im donirala Obiteljsko poljoprivredna iz Hrvatske. Nakon upisa u Registar, dobiveno je i Rješenja Ministarstva zdravstva za korištenje odgovarajućih prostora za spremanje i čuvanje hrane.

 

 

– Ovim projektom višak hrane, poljoprivrednih i voćarskih proizvoda prema našim popisima usmjeriti ćemo prema korisnicima. Sada osim voća, možemo prikupljati od trgovačkih lanaca i trgovina, viškove hrane ili proizvode koji su pri isteku roka.  Tako se hrana više neće bacati, a CK Novska omogućiti će brzu distribuciju dobivenih proizvoda i hrane, rekao je Zoran Prpić, ravnatelj CK Novska.

 

Europska unija  potiče države članice da na ovaj način raspolažu s hranom, ali da  se pritom „poštuju svi europski propisi i ne ugrožava sigurnost hrane ni zdravlja primatelja donacija“, pridržavajući se donesenog Pravilnika koji obvezuje da se hrana mora donirati najmanje sedam dana prije isteka roka

Aktivnost Crvenog križa Novska
0.00(0 glasova)
Komentara(0)