Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Velika Gospa u Jasenovcu

Hodočastilo se Kraljici Nebeskoj

Hodočastilo se Kraljici Nebeskoj

Slavi se  Velika Gospa,svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, a na misna slavlja u Marijanska svetišta došli su brojni vjernici, hodočastilo se i molilo Kraljici Nebeskoj.

 

GOSPA_150818_18(1)

 

Majka Božja  slavi se i u Jasenovcu, od utemeljenja župe prije više od tri stoljeća u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetog Nikole, dolaze vjernici i  iz susjednih župa, mnogi i pješice kako bi se molili i sudjelovali u misnom slavlju.

 

GOSPA_150818_01

 

Uz Peju Oršolića, župnik u Jasenovcu, Krapju i Lonji, misu je predvodio Perica Matanović, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca u Novskoj, u zajedništvu sa svećenici iz susjednih župa.

 

GOSPA_150818_09

 

U propovijedi je istaknuo dostojanstvo i poštivanje prema drugim osobama, pomirenju i pružanju ruke, Marijinoj vjeri,  poniznosti  i jednostavnosti  te poslušnost prema Bogu.

 

GOSPA_150818_05

 

Poslije misnog slavlja vjernici su u procesiji prošli središtem mjesta u  pratnji mještanki obučenim u nošnje jasenovačkog kraja. U procesiji  se nosila slika Uznesenja Blažene Djevice Marije i pjevale Marijanske pjesme. Župni zbor na kraju je otpjevao pjesmu  „Jasenovačka majka“.

 

GOSPA_150818_04


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.