Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Trodnevnice u Jasenovcu pred blagdan Velike Gospe

Štovanje Majke Božje u Jasenovcu traje od 1761. godine

Štovanje Majke Božje u Jasenovcu traje od 1761. godine

Bliži se blagdan Velike Gospe i brojni vjernici pohodit će mnoga Marijanska svetišta. U župu i svetište  Majke Božje u Jasenovcu u srijedu, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe  doći će vjernici, veliki broj hodočasnika. Mnogi od njih i pješice, na središnje Euharistijsko slavlje u crkvi Uznesenja Blažene Djevice  Marije i sv. Nikole,  „da u zajedništvu s Nebeskom Majkom potvrde svoju vjeru“.

GOSPA_120818_3

Na prvu Trodnevnicu pred Gospin blagdan, pored nedjeljnog misnog slavlja u jasenovačkoj župnoj crkvi  uz vjernike, župnik Pejo Oršolić, dekan novljanskog dekanata, blagoslovio je Gospinu zastavu koja je postavljena na zvonik crkve.

 

GOSPA_120818_5

Najavio je i drugu večer trodnevnica, misu u 19 sati u župnoj crkvi koju će predvoditi Josip Prpić, novi kapelan župe sv. Luke Evanđeliste u Novskoj,  misno slavlje u utorak predvodi župnik Krunoslav Juraković, novoimenovani ravnatelj Katoličke škole u Novskoj.

 

GOSPA_120818_6

– U srijedu, zajedništvu s ostalim svećenstvom u 11 sati misno slavlje na sam blagdan Velike Gospe, misu predvodi Perica Matanović, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca u Novskoj, rekao je župnik Pejo Oršolić.

GOSPA_120818_1

Štovanje Majke Božje u Jasenovcu traje od 1761. godine,  nakon čudotvornog oživljavanja utopljenika. O tome postoji u zapis na svetištu Majke Božje u Mariji Bistrici.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.