??????????

Petrokemija d.d. jubilarnu godinu svog postojanja posvetila je i razvoju digitalne platforme ePetrokemija, a prvi korak na tom putu bio je početak suradnje sa svjetski poznatom softverskom tvrtkom Agrivi d.o.o. čiji softver koristi preko 40 tisuća poljoprivrednika iz 150 zemalja svijeta, stoji u Priopćenju iz kutinske Petrokemije d.d.

 

??????????

 

“Danas smo tu suradnju i projekt digitalizacije nastavili dodjelom prvog paketa Agrivi softverskih licenci našim vjernim poljoprivrednim proizvođačima, s ciljem da im ovaj softver za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom pomogne u planiranju, praćenju izvršenja i analizi svih aktivnosti u nasadima i usjevima. U samo nekoliko klikova bit će im dostupna baza znanja najboljih proizvodnih procesa za više od 100 kultura.

Softverske licence za praćenje poljoprivredne proizvodnje danas su otišle u Bapsku, Vukojevce, Stare Perkovce, Ilaču, Novu Kapelu, Županju, Koprivnicu i još mnoga mjesta u Hrvatskoj, i dokaz su da je Petrokemija nakon pola stoljeća postojanja u drugi krug krenula u korak s razvojem digitalne poljoprivrede i modernim tehnologijama koje su postale dio svakodnevnice brojnih poljoprivrednih gospodarstava.

 

??????????

 

„Na tržištu koje je vrlo zahtjevno želimo krenuti u razvoj novih proizvoda i usluga i na taj način povećati kvalitetu hrvatske poljoprivredne proizvodnje. Mi to znamo i možemo i vjerujem kako ćemo u budućnosti surađivati još više i još bolje“, poručio je okupljenim poljoprivrednicima Davor Žmegač, član Uprave Petrokemije d.d. Matija Žulj, direktor Agrivija, istaknuo je kako ga veseli što su s Petrokemijom krenuli u projekt digitalizacije hrvatske poljoprivrede. „Ako želimo biti konkurentni moramo početi koristiti digitalna rješenja. Digitalizacija je već tu i drago mi je da je Petrokemija to prepoznala“, zaključio je Žulj.

„Radim negdje oko 120 hektara i imam dosta problema s papirologijom, pa se nadam da će mi ovaj softver biti od velike pomoći. S Petrokemijom surađujem već dugi niz godina, zadovoljan sam i očekujem još bolju suradnju u budućnosti“, kazao je Jurica Cafuk iz Vidovca, koji se na svom OPG – u bavi proizvodnjom varaždinskog zelja.

Razvoj digitalne platforme ePetrokemija nastavljamo predstavljanjem prvog modula koji ćemo premijerno predstaviti na sajmu u Gudovcu, 8. rujna.”


 

Softverske licence za poljoprivrednike
0.00(0 glasova)
Komentara(0)