Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Održana 2. europska juniorska informatička olimpijada

Srebrni član RIK-a Popovača Dorijan Lendvaj

Srebrni član RIK-a Popovača Dorijan Lendvaj

U utorak, 31. srpnja, održana je završna svečanost s dodjelom medalja na 2. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi koja se od 26. srpnja do 1. kolovoza održala u Innopolisu, Rusija, a na kojoj je nastupilo 80 natjecatelja iz 21 europske zemlje.

 

2

 

Hrvatski mladi informatičari na ovom su natjecanju osvojili dvije srebrne i brončanu medalju.  Tom prilikom srebrom se okitio član Robotičko informatičkog kluba Popovača i  učenik OŠ Popovača, Dorijan Lendvaj.

Za Hrvatsku su na ovom natjecanju nastupili učenici osnovnih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, kao i na Juniorskim izbornim pripremama, nakon čega su se mladi hrvatski olimpijci, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, intenzivno pripremali za ovaj nastup. Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je zasluga njih samih.

 

3

 

Organizacija izbora tima, pripreme i odlazak na 2. europsku juniorsku informatičku olimpijadu dio je plana i programa Hrvatskog saveza informatičara koji se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 

4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.