Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan radni sastanak u Velikoj Ludini

Teme: voćarstvo, školstvo, zdravstvo, infrastruktura

Teme: voćarstvo, školstvo, zdravstvo, infrastruktura

Župan Ivo Žinić je jučer, 29. kolovoza 2018. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem posjetio Općinu Velika Ludina.Obilazak je počeo radnim sastankom u općinskoj vijećnici s načelnikom Draženom Pavlovićem, njegovim zamjenikom Draženom Kraljem, te predsjednikom Općinskog vijeća Vjekoslavom Kamenšćakom. Sastanku je nazočio i ludinski vijećnik u Županijskom skupštini Dario Hegel, te ravnateljica OŠ Ludina Sonja Pribolšan-Pongračić.

 

1

 

Nakon sastanka uslijedio je obilazak radova na krovištu OŠ Ludina, Športskog parka Tratinčica i Cvjetne ulice. Sisačko-moslavački župan po završetku sastanka osvrnuo se na radilište u Cvjetnoj ulici koja se trenutno obnavlja.

 

 

Župan je naglasio kako gotovo da nema projekta na kojem Općina i Županija nisu uspješno surađivale.

 

 

Naglasivši pritom kako možemo u ovom trenu reći da su štete 100%-tne.

Važna tema ovog sastanka bila je i vezana uz školstvo.

 

 

Bilo je razgovora i o županijskim i nerazvrstanim cestama te o njihovom saniranju. Riječi je bilo i o zdravstvu, te izmjeni salonitnih ploča na krovu Doma zdravlja.

 

 

Dobru suradnju istaknuo je i načelnik Dražen Pavlović.

 

 

Osvrnuo se načelnik i na veliku investiciju vezanu uz Cvjetnu ulicu,

 

 

A potom će se krenuti i u samu realizaciju i uređenje. Zaključivši kako upravo sinergijom, iako vrlo često s malim financijskim sredstvima uspjevaju se odraditi velike stvari. Podsjetimo, OŠ Ludina ušla je u eksperimentalan program „Škola za život“, a zajedničkim sredstvima svi učenici koji su uključeni u ovaj program dobit će tablete na korištenje.

 

2

 

Svakako jedan od najvrijednijih projekata uskoro kreće u realizaciju. S obzirom da je Velika Ludina izuzetno voćarski kraj, sustav navodnjavanja od izuzetnog je značaja.

 

 

 

Župan Žinić već je potpisao Ugovor o izvedbenom projektu s direktorom Hrvatskih voda, te se svi zajedno raduju napretku voćarstva.

 

3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.