Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Nastavak asfaltiranja županijske ceste kroz Bročice

U 2017. i 2018. godini obnovljeno više od 6,5 km prometnica

U 2017. i 2018. godini obnovljeno više od 6,5 km prometnica

Započelo je asfaltiranje druge dionice županijske ceste kroz naselje Bročice. Djelatnici Poduzeća za ceste Slavonski Brod postavljaju prvi sloj asfaltne površine u dužini oko 1,8 kilometara. Na jednom dijelu obavljeni su poslovi asfaltiranja, a nakon pripremnih radova na trećem dijelu županijske ceste 3250 u ukupnoj dužini 2,8 kilometra kroz, krenut će se u završnicu nanošenjem drugog sloja asfalta.

CESTA_BROCICE_240818_4

Radovi dobro napreduju, a izvođač će poslove završiti u dogovorenom roku, 150 dana od početka rekonstrukcije ceste, prometnice koja će nakon završetka biti jedna od najboljih na području Grada Novske. Uređenje prometnice financirano je u jednakim dijelovima, 50 posto Grad Novska, a ostala polovica iznosa financirana je od  ŽUC-a Sisačko moslavačke županije.

 

CESTA_BROCICE_240818_2

U protekom razdoblju, prošle i tijekom ove godine, uređeno je više prometnica. Djelatnici tvrtke „Strabag“ asfaltirali su 700 metara ceste, produžetka Kolodvorske ulice u Novskoj i cestu uz dvije tvrtke,  „Thermo stone“, u nekadašnjim pogonima „TPK-a“, te uz tvrtku za obradu drveta Drvne industrije „Tobijaš“,  u blizini nekadašnje „Ložionice“.

 

DCIM100MEDIADJI_0051.JPG

Asfalt je dobila i cesta u dužini 600 metara, u dijelu naselja Kozarice prema naftnim bušotina INE.

U naselju Kozarice nedavno je u promet puštena i obnovljena cesta, od kružnog toka prema gornjem dijelu naselja, dužine 2,4 kilometra.

– Na području Kozarica u proteklom je razdoblju obnovljeno 9 kilometara cesta ukupne vrijednosti oko 4,8 milijuna kuna, napomenuo je Stipe Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Asfalt je dobila i Selska ulica u Novoj Subockoj, a nanošenjem asfaltnog sloja završeni su radovi i u Crvenoj ulici u Novskoj,  na proširenju mosta s pješačkom stazom iznad potoka Novljančice.

 

CESTA_BROCICE_240818_5

U  2017. i 2018. godine obnovljenoje  više od 6,5 kilometra cesta, a početkom ovoga  tjedna,  uklanjanjem starog asfaltnog sloja radi pripremnih radova, kreće i rekonstrukcija nerazvrstane ceste, prometnice uz desnu obalu rijeke Subocka u naselju Stara Subocka, čime se povećava dužina obnovljenih cesta na području Grada Novske.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.