Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Bogata baština petrinjskoga kraja

Snimljena i milenijska fotografija “Petrinjska stucka”

Snimljena i milenijska fotografija "Petrinjska stucka"

Obrtnici, OPG-i, udruge i institucije na svojim štandovima izložili su u sklopu i ovogodišnjeg bogatog programa Lovrečeva u Petrinji  svoje unikatne proizvode . Predstavljena je bogata narodna baština, a nije nedostajalo sadržaja ni za one najmlađe.

 

Image00102

„I ove godine imali smo različite aktivnosti za djecu – čitanje priča u hladovini krošnje, različite igre s prirodnim materijalima – pijeskom, vodom i sve ono što je blisko djeci – svijet dionosaura, igre s loptom, badminton, likovni kutić, glazbeni kutić – sve prema interesima djece. Oni se priključuju onome što ih zanima, ali zapravo prođu kroz sve sadržaje, rekla je Vesna Brebrić u svom Dječjem kutiću u koji su rado dolazili predahnuti i odrasli.

 

igračketekst

U sklopu programa svoj način čuvanja baštine prikazali su u glazbenom programu članovi Folklornog ansambla „Petrinjčica“, KUD „Hrastovička gora“ iz Hrastovice i KUD-a „Pokupljanka“ iz Bresta Pokupskog.

 

Image00017

Petrinju je i ove godine posjetio Šime Strikoman koji je prije dvije godine upravo u našem gradu povodom Lovrenčeva snimio svoju 521.milenijsku fotografiju naziva „Petrinjska stucka“, šesta milenijska fotografija u Petrinji.

 

Image00034Image00021Image00084

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.