Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Proslava blagdana Sv. Jakova u Mošćenici

Otvorena izložba “Mošćenica 1991-1995” autora Boris Savića

Otvorena izložba "Mošćenica 1991-1995" autora Boris Savića

Održava se proslava blagdana Sv. Jakova, zaštitnika Mošćenice. Program obilježavanja započeo je Svečanom sjednicom MO Mošćenica, na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović. Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo važnost Mošćenice u Domovinskom ratu,

 

 

Istaknuvši kako su iskrenosti i ljubav prema domovini strvorili današnju Mošćenicu,

 

 

Danas je Mošćenica i veliko radilište, projekti čija je vrijednost veća od 100 milijuna eura trenutno se provode u Gradu Petrinji, od razvoja infrastrukture do izgradnje škole, sportske dvorane i vatrogasnog doma.

 

1

 

Nakon Svečane sjednice otvorena je izložba ratnog reportera Borisa Savića „Mošćenica 1991-1995“. O izložbi više je rekao sam autor,

 

 

Potom su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, stradalima u minskim poljima Mošćenice i žrtvama NOB-a iz Mošćenice, te je održana sveta misa u Kapeli svetog Jakova.

 

4

3

5

8

7

 

 

U 14 sati započelo je predstavljanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava,a u večernjem dijelu programa održat će se pokazna vatrogasna vježba djece, nastupi kulturno-umjetničkih društava i glazbeni program u kojem će sudjelovati Ivan Zak i Kupska zvona.

 

6

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.