Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

“Priprema, pozor,posao!”

Nositelj projekta HZZ PU Kutina

Nositelj projekta HZZ PU Kutina

U sklopu natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III “ Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina od 14. svibnja 2018. godine provodi projekt „Priprema, pozor, posao“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je povećati zapošljivost mladih osoba i dugotrajno nezaposlenih osoba s područja SMŽ jačanjem njihovih formalnih i neformalnih kompetencija koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovom uključivanju u svijet rada, kao i osnažiti učenike završnih razreda strukovnih srednjih škola za uključivanje na tržište rada.

Nositelj: HZZ PU Kutina

Partneri: HZZ PU Sisak, Tehnička škola Kutina, Tehnička škola Sisak, Srednja škola Novska, RA SIMORA d.o.o., POU Kutina

Vrijednost: 886.412,36 HRK (100% ESF)

Izvor financiranja: ESF, OP Učinkoviti ljudski potencijali, po pozivu LEDI III

Trajanje: 30 mjeseci (2,5 godine)  14.5.2018. – 13.11.2020.

Za vrijeme projekta će se urediti prostor unutar HZZ PU Kutina u Klub za zapošljavanje. Kroz Klub za zapošljavanje provodit će se niz neformalnih radionica i predavanja koje će ojačati praktične i potporne vještine traženja posla za ciljanu skupinu projekta (60 mladih i dugotrajno nezaposlenih osoba i 60 učenika završnih razreda strukovnih škola), a nakon projekta i za sve ostale nezaposlene osobe. Ujedno će se održati i neformalna usavršavanja na temu samozapošljavanja, marketinga, izrade poslovnih planova i EU projekata za 60 osoba. Sve navedene aktivnosti provest će se u Kutini, Sisku i Novskoj. Skraćeni tečajevi engleskog i njemačkog jezika za 40 osoba provest će se u Kutini. Od formalnih oblika osposobljavanja, za 24 osobe će se organizirati i provesti edukacija za 3D CAD dizajnera  (U Kutini i Sisku) te on-line osposobljavanje za specijalistu internetskog marketinga za 15 osoba.

Uz navedene očekivane rezultate projekta, važno je naglasiti da provedba projekta pridonosi opravdanju postojanja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje SMŽ budući da su svi partneri projekta i članovi LPZ-a. Uz to, projekt je usklađen sa Strategijom Europa 2020 koja, između ostalog za cilj ima povećati stopu zaposlenosti stanovništva u dobi između 20 i 64 godine kao i  Strategijom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti (2014.-2020.).

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.