Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Preko 300 osoba zaronilo u Popovači

Montažni bazen projekta Pogled u plavo bio je montiran 5. i 6. srpnja na Trgu II u Gradu Popovači gdje su brojni posjetitelji, a posebno djeca uživali u jedinstvenom iskustvu ronjenja.

Pogled u plavo prvi put je gostovao u Popovači s ciljem promocije Hrvatske kroz ronjenje, ljepota hrvatskog podmorja, ponuda u ronjenju te uključivanja mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe. Grad Popovača i Turistička zajednica Grada Popovače ove godine dodatno su obogatili ljetni program za svoje sugrađane kroz besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom.

 

ronjenje (13)

 

„Grad Popovača već duži niz godina zajedno s Turističkom zajednicom Grada Popovače pokušava osmisliti različite programe tijekom ljeta kako bi onima koji ostaju u gradu pružili određene sadržaje s ciljem da provedu što bolje i kvalitetnije ljeto u gradu. Svake godine Grad Popovača organizira radionice za djecu, a ove godine uvodimo i ljetno kino za djecu i odrasle. Također, ove godine smo omogućili i besplatna probna ronjenja kako bi djeci i ostalim građanima približili ovu prekrasnu aktivnost. Ronjenje je jedna izuzetno dobra aktivnost i to je poseban užitak, a Pogled u plavo je sjajna prilika za prvo iskustvo u ronjenju” – istaknuo je gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković.

 

ronjenje (11)

 

Kako bi Popovčani mogli uživati u ljepotama podvodnog svijeta u bazenu je bila postavljena podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja doprinosi stvarnom doživljaju dubine, a prikazuje ljepote podmorja.

Osnovnu poduku o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetiteljima su pružili instruktori ronjenja i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i brojni članovi te instruktori ronjenja Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu Pogled u plavo.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 

ronjenje (1)

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.