Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Predstavljen projekt „ZAŽELI“ pod nazivom „Žena nije sjena“ Udruge OSI

O 50 korisnika brinut će 10 žena!

O 50 korisnika brinut će 10 žena!

Projekt „ZAŽELI-program zapošljavanja žena“ pod nazivom  „Žena nije sjena“ Udruge OSI predstavljen je na tiskovnoj konferenciji u Gradu Kutini. Program su predstavile voditeljice projekta Martina Turkalj i Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavilo je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU, u okviru Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, nazvan „Zaželi-program zapošljavanja žena“.

 

IMG_8600_610x407

 

Udruga „OSI“ Kutina uspješno je prijavila i ostvarila financijsku podršku u iznosu 2.015.546,69 kn bespovratnih sredstava u 100% iznosu financiranja od strane davatelja sredstava. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, a zaposlit će se 10 žena za 50 krajnjih korisnika na području Grada Kutine, Grada Popovače, Općina Lipovljani i Velika Ludina, s pripadajućim naseljima.

„Partneri na projektu su Grad Kutina, Hrvatski zavod za zapošljavanje Kutina te Centar za socijalnu skrb Kutina. Suradnju planiramo ostvariti i s Pučkim otvorenim učilištem Kutina preko kojeg će se organizirati obrazovanje žena“, istaknula je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI te dodala da je ovaj projekt od velike važnosti za našu lokalnu zajednicu jer će se smanjiti siromaštvo, poticati zapošljavanje, pomoći najugroženijim skupinama, poticati partnerstva na lokalnoj razini i na kraju, zajedničkim snagama, lokalnu zajednicu učiniti ljepšim i kvalitetnijim mjestom za život.

 

IMG_8601

 

Nazočne je u ime Grada Kutine pozdravio i prigodnim se govorom obratio gradonačelnik Zlatko Babić koji je između ostalog rekao da je za Grad Kutinu ovaj projekt iznimno važan i značajan jer će, uz Zakladu Sandra Stojić koja također provodi navedeni program, Udruga OSI pomoći pri zapošljavanju žena teže zapošljivih skupina.

Provedba projekta s edukacijom i zapošljavanjem započinje već od 1. kolovoza ove godine.

 

IMG_8605

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.