Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održana 8. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije

Problematika vezana uz drva za ogrijev!

Problematika vezana uz drva za ogrijev!

Na samom početku 8. sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije održan je Aktualni sat na kojem 7 vijećnika uputilo 11 pitanja županu Ivi Žiniću.

 

4

 

Zastupnika Anđelka Hrupačkog (HDRS) zanimala je situacija s nabavom i cijenama drva za ogrijev. Naime, cijene su sve više , umirovljenici nemaju dovoljno financijskih sredstava za nabavku ogrijeva, a na tržištu vlada monopol. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić osvrnuo se na problematiku s drvnom masom rekavši kako je problem i s količinama tehničkog drva. Istaknuo je kako državnim šumama upravljaju Hrvatske šume, no, problem je zapravo s privatnim šumama koje se na žalost u zadnje vrijeme sijeku i devastiraju.

 

 

 

Župan je istaknuo kako trvtke koje se bave preradom dobivaju drvnu masu transparentnu broju zaposlenih, a također je istaknuo i mjeru kojom Sisačko-moslavačka županija pomaže umirovljenicima,

 

 

 

Sisačko-moslavački župan pritom je obećao kako će održati sastanak s upraviteljima Šumarija kako bi se detaljnije informirao i na taj način pomogao oko lakše nabave ogrijevnog drva.

 

1

6

3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.