Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan radni sastanak u Općini Topusko

Početak novih projekata!

Početak novih projekata!

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić s načelnikom Općine Topusko, Ivicom Kuzimćem i njegovim suradnicima, te saborskim zastupnikom Stipom Šapinom i predstavnicima MUP-a održao je radni sastanak.

Načelnik Kuzmić rekao je kako su zadnji ovakav sastanak imali prije 10 mjeseci, stoga su danas izvjestili župana o tome što je u međuvremenu napravljeno. Pri tome se osvrnuo i na statističke podatke koji su prezentirani, naglasivši kako broj djece ne opada, te samim time inicijativa vezana uz izgradnju Učeničkog doma zaista ima dobru podlogu. Općina stagnira i s brojem zaposlenih, dok su  pozitivna kretanja zabilježena po stupnju razvijenosti. U odnosu na proteklu godinu, za 10% je povećan broj noćenja. Upravo ti pokazatelji omogućuju da načelnik i suradnici nastave ovako i dalje raditi.

Kuzmić ističe kako su na sastanku bili prisutni i predstavnici MUP-a, a razgovarali su o propusnosti granice,

 

 

Načelnik ističe i jedan problem,

 

 

Kulturna baština svakako je jedan od prioriteta, trenutno je pokrenuto projektiranje Parka Opatovina, a pri završetku je i obnova samog portala.

Načelnik je zaključio kako Općina želi biti aktivna u svim projektima koje provodi Županija, Lječilište i Top terme, jer upravo oni donose boljitak svim građanima.

 

10

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je dobru suradnju s Općinom Topusko,

 

 

Porast broja noćenja u Topuskom uvelike utječe i na porast broja noćenja u Sisačko-moslavačkoj županiji,

 

 

Tu se nalaze i dvije škole,

 

 

Župan je istaknuo kako se razgovaralo i o infrastrukturi, prometnicama te Domu za djecu s posebnim potrebama.

 

9

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.