Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Mladi Sisačke biskupije boravili na Animatorskom ljetu na Malom Lošinju

Duhovni sadržaj, nova prijateljstva…

Duhovni sadržaj, nova prijateljstva...

Mladi Sisačke biskupije već tradicionalno su boravili od 2. do 9. srpnja 2018. godine na Animatorskom ljetu u Domu svetog Martina na Malom Lošinju s povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem.

 

3

 

Buduće mlade animatore animiralo je troje animatora iz Zajednice Kursiljo. Dan su započinjali jutarnjom molitvom, a nastavljali katehezama posvećenima blaženom Alojziju Stepincu: duhovnom pozivu, braku, solidarnosti, dostojanstvu, čistoći te životu za drugoga. Nakon ručka slijedilo je slobodno vrijeme druženja kroz zabavne i natjecateljske igre. Svakodnevno su slavili Euharistiju kao centar dana, a Krunicu su najčešće molili navečer od rive do planine.

U petak 6. srpnja pošli su na  slavlje Svete mise u gradu Lošinju, a poslije ih je župnik domaćin, don Robert Zubović upoznao s poviješću i životom župe. U nedjelju, mladi su zaplovili brodom na otok Susak gdje ih je dočekao župnik don Tomislav Debelić. Nakon slavlja Svete mise uslijedio je mali predah, a potom duga igra ‘picigina’ na plaži kao stvorenoj za to. Te večeri imali su oproštajnu večeru i ples anđela. Emocija nije nedostajalo.

 

1

 

Svima je bilo jako lijepo i žao što moraju otići. Upoznali su puno novih ljudi i sklopili nova prijateljstva koja će trajati još dugo. Pošto su dočekali prvu skupinu mladih iz zagrebačke nadbiskupije, sisački mladi zaputili su se natrag u stvarnost s obnovljenim pogledom na svijet.

Povjerenik vlč. Grbešić, poželio je na kraju mladima da nastave biti u svojim župama evanđeoska novost baš onako kako su to proteklih dana posvjedočili Lošinjanima kroz molitvu te zaraznu radost i pjesmu na trgovima i ulicama grada. Mladi se pripremaju za hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj 17. i 18. kolovoza, te na veliko hodočašće mladih sisačke biskupije u Goru 29. rujna.

 

 

4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.