Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

„Ljeto u gradu“

Društvo Naša djeca i Udruga IKS provode zanimljivu aktivnost

Društvo Naša djeca i Udruga IKS provode zanimljivu aktivnost

Ljeto je a mnoga djeca u Petrinji nisu u mogućnosti otići na more te imaju puno slobodnog vremena ali i smanjenu ponudu sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Društvo Naša djeca Petrinja pokrenula je inicijativu i uz potporu Lokalnog volonterskog centra Petrinja u udruzi IKS osmislila kratkoročnu volontersku aktivnost “Ljeto je u gradu”.  Tijekom interaktivnih radionica 10 volontera udruge IKS i stručno osoblje DND-a Petrinja osmišljavaju, pripremaju i provode aktivnosti za 30ak djece.

U pitanju su različite aktivnosti kao što su kreativne i glazbene radionice te sportske i društvene igrice tijekom kojih se volonteri i osoblje igra i druži sa djecom na zadovoljstvo roditelja i staratelja. Na taj način tijekom cijelog srpnja 2 puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 19 do 20h u Strossmayerovom parku pružamo djeci i roditeljima radost, smijeh i pomalo znoja od intenziteta interakcije.

Nakon svakog druženja roditelji odlaze zadovoljni a djeca ponovno rado dolaze na aktivnosti.

Ovom prilikom Udruga IKS  poziva djecu i roditelje da im se pridruže tijekom slijedećeg tjedna na ovim veselim aktivnostima.

Kratkoročna volonterska aktivnost „Ljeto u gradu“ dio je projekta “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice” čiji je cilj kapacitiranje volonterskih centara i organizatora volontiranja iz područja socijalne skrbi, zdravstva, te odgoja i obrazovanja iz središnje Hrvatske.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.