Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Bogatstvo boja i motiva na slikama umjetnika

Likovna kolonija u novljanskom gradskom parku

Likovna kolonija u novljanskom gradskom parku

Novljanski gradski park  park još jednom su oplemenili umjetnici, akademski slikari i slikari amateri na likovnoj koloniji koje niz godina organizira Pučko otvoreno učilište Novska u suradnji s Društvom likovnih autora Novska, DLAN.

Uz štafelaje u parku i ugodnu atmosferu što pruža hladovina parka, nastajala su djela likovnjaka koji su se okupili iz više likovnih sredina. Među autoricama i Matea Vukelić, akademska slikarica koja svoje likovno znanje  prenosi na mlađe u jednoj kutinskoj Osnovnoj školi i članica je likovne grupe SOL iz Lipovljana.  Motivi na njenim slikama su mrtva priroda i pejzaži, slikani tehnikom ulja na platnu.

 

KOLONIJA_10(1)

Matea je do sada imala nekoliko skupnih izložbi, a priprema radove za prvu samostalnu izložbu.

 

 

Mrtva priroda zaokupila je i najmlađu sudionicu likovne kolonije, Elenu Poklečki, učenicu Osnovne škole Novska. Njene dar za crtanje prepoznala je nastavnica likovne kulture Nataša Tisaj  i nakon olovke, crtanja tušem i akvarelom, radovi su joj bili izlagana na više školskih izložbi, na radionici koji je vodio novljanski slikar Zlatko Žagar, počinje raditi tehnikom ulja na platnu.

 

KOLONIJA_12

Iako je još čeka završetak Osnovne škole, Elana razmišlja o slikarstvu, o upisu u školu primijenjenih umjetnosti i završetku Likovne akademije.

 

 

Kako je u razgovoru rekla Valentina Opić, ravnateljica POU Novska, „posjetiteljima naše galerijske ponude poznato je da smo imali niz izložbi  autorica i autora, akademskih i neprofesionalnih likovnih umjetnika, a radove nastale na ovoj likovnoj koloniji, nakon što ih se opremi, izložiti na jednoj od izloži u našem prostoru Galerije“.

KOLONIJA_03KOLONIJA_06

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.