Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Vježba novljanskih vatrogasaca

“Požar u kotlovnici DV Radost Novska”

"Požar u kotlovnici DV Radost Novska"

„Nakon dojave djelatnika Dječjeg vrtića „Radost“ Novska o zamijećenom požaru u kotlovnici u operativni  Centar 112,  na intervenciju su izašli vatrogasci DVD Novska. Djeca su u međuvremenu evakuirana na sigurno,  provjerene su sve prostorije vrtića, a vatrogasci,  Goran Bezenšek, zapovjednik, Vedran Lazić, Ivica Jakovljević i Dražen Štimac, vatrogasci,  u kratkom vremenu su ugasili vatru“.

 

DVD_VRTIC_05

Bio je to dio provedenog scenarija  vatrogasne vježbe čiji je cilj,  evakuacija i spašavanja djece i djelatnika iz zgrade vrtića  nakon izbijanja požara uspješno proveden.

 

DVD_VRTIC_06

– Vježbom smo željeli provjeriti osposobljenost, upoznati djelatnike s mogućom situacijom i provjeriti brzinu provođenja, od dojave o požaru do završetka. Zadovoljan sam provedenom vježbom, rekao je Goran Bezenšek, zapovjednik DVD Novska.

 

DVD_VRTIC_01

Novljanski vatrogasci i ranije su provodili slične vježbe, na Osnovnoj i Srednjoj školi, na nekim tvrtkama i poslovnim objektima, s više uključenih vatrogasaca i vozila i sudjelovanje ostalih žurnih službi. Jedna od vježbi koji su imali na tvrtki Pelet u Bročicama, pokazala je kolika je važnost uvježbavanja.

 

DVD_VRTIC_02

Kada je došlo do stvarnog požara u pogonima te tvrtke reagirali su uspješno,  brzo su ugasili požar i smanjili daljnju štetu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.