Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Siska

Sisak- grad slavne prošlosti!

Sisak- grad slavne prošlosti!

Svečanom sjednicom  Gradskog vijeća u atriju sisačkog Starog grada, obilježen je Dan grada Siska. Predsjednica sisačkog Gradskog vijeća Ivana Krčelić je istaknula kako s ponosom obilježavamo Dan grada u kojem nas prošlost uči da moramo ići dalje, da moramo raditi više i jače kako bi se imali s čime ponositi.

„Sisačka povijest promatrana kroz stoljeća primjer je ponavljanja povijesnih iskustava. Dva su osnovna čimbenika diktirala razvoj Siska iznova i iznova, vojni i gospodarstveni. Izmjenjujući se, oni su ga u pojedinim povijesnim razdobljima dovodili u središte pozornosti da bi onda opet ostajao zaboravljen i prepušten sebi. Dokaz tome su i događaji s kraja 20.stoljeća kada se Sisak po tko zna koji put našao suočen s ratnim strahotama. Ne izazvana agresija bez ikakvog moralnog opravdanja obrušila se na grad i njegove stanovnike ne vjerujući ono što je Sisak toliko puta u svojoj povijesti dokazao, on je ovdje, postoji, traje i trajat će. Opstat će kao svjedok prošlosti i opstanka onih koji ovdje obitavaju stoljećima, ali kao znak kako je budućnost pred nama i na nama“, rekla je Krčelić .

Ovo je prigoda prisjetiti se  slavne prošlosti ovoga grada, rekao je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak ,koji je , uz predsjednicu Skupštine SMŽ  Ivanku Roksandić nazočio  svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska održanoj u prigodi obilježavanja Dana grada Siska.

 

 

U sklopu Svečane sjednice uručene su i nagrade Grada Siska, a jedna od laureatkinja je i Ana Alapić, predsjednica Udruge „Kolibrići“ , jedna od pokretačica akcije “Spinraza za sve“

 

 

Pohvalu Grada Siska dobili su Hrvački klub Sisak i Međunarodna udruga međunarodna izložba karikatura Sisak MIKS, zahvalnicu je dobio Đuro Tadić, godišnju nagradu su osim Ane Alapić još osvojili Udruga Kult.com i profesorica Ankica Vujnović Tonković, dok su posthumne nagrade za životno djelo dobili Ivan Sabolić Stric i Borislav Boro Stambolija.

 

sisakgv18e

U glazbenom dijelu večeri nastupili su Klapa Kolapjani i Tamburaški kvartet Glazbene škole Fran Lhotka iz Siska.

sisakgv18c

sisakgv18d

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.