Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Rezultati provedenog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 9./10. lipnja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija je provedena u koordinaciji sa susjednom Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 163 sudionika u prometu i utvrdili 23 prometna prekršaja, od kojih se njih 16 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Osobnim automobilom je upravljalo 15 alkoholiziranih vozača, dok je jedan upravljao biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, deset ih je evidentirano na području Siska, četiri na području Kutine te po jedan na području Sunje i Novske.

Kod 13 vozača alkoholiziranost je bila od 0,5 do 1,5 promila, dok je kod troje vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1,5 do 2 promila.

Prema dobnim skupinama deset vozača je bilo u dobi od 31 do 40 godina, tri su bila u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, dva su bila u dobi od 18 do 24 godine, dok je jedan vozač bio stariji od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,93 promila utvrđena je 31-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u subotu, 9. lipnja oko 00.45 sati, zaustavljen u Sisku.


Foto: Ilustracija


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.