Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

PK Sisak Janaf nastupio na “Vodenom lavu” i “Zlatnom medvjedu”

U subotu, 09. 06. u Varaždinskim toplicama u organizaciji istoimenog plivačkog kluba održano je tradicionalno plivačko natjecanje za mlađe dobne skupine 8. “Vodeni lav”.

Prvo je to natjecanje na otvorenim bazenima i osim natjecateljskog naboja, najmlađi plivači iskoristili su prigodu u pauzi između utrka uživati u čarima bazenskog kompleksa hotela Minerva u ponudi mnogobrojnih zabavnih vodenih sadržaja.

Na natjecanju su se u dopodnevnom dijelu programa plivale sve četiri tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul) na 50 metarskim dionicama, dok su se u popodnevnom dijelu plivale sve četiri tehnike na 100 metarskim dionicama. Od ukupno 320 natjecatelja iz 17 hrvatskih i slovenskih klubova, nastupile su i 43 plivačice i plivača plivačkog kluba Sisak Janaf u dopodnevnom dijelu programa.

 

PK SISAK JANAF_8VODENI LAV (3) PK SISAK JANAF_8VODENI LAV (5)

 

Natjecatelji su bili podijeljeni u 5 starosnih kategorija, a natjecateljski najuspješniji od sisačkih plivačica i plivača, ujedno i osvajači medalja u svojim kategorijama bili su kod djevojčica: Dora Mihaljević (zlatna na 50 m leptir i srebrna na 50 m leđno, 50 m prsno i 50 m slobodno), Antonia Buić (brončana na 50 m slobodno) i Eva Mia Franić (brončana na 50 m leptir)

U konkurenciji dječaka medalje su osvojili: Mario Maričević (zlatni na 50 m leptir i 50 m slobodno, te srebrni na 50 m leđno) i Franko Antoliš (zlatni na 50 m prsno).

Ostali plivačice i plivači, bez obzira na značajnu promjenu ambijenta (osjećaj kod plivanja u zatvorenim i otvorenim bazenima je bitno različit) plivali su odlično i gotovo su u pravilu popravljali svoje osobne rekorde te bili nadomak medalja u svakoj utrci.

 

PK SISAK JANAF_8VODENI LAV (7) PK SISAK JANAF_8VODENI LAV (6)

 

Osim ranije spomenutih, na 8. “Vodenom lavu” nastupili su još: Anteo Kokić, Mislav Kivač- Podnar, Luka Roksandić, Matija Kraljević, Matija Smernić, Ninko Perić, Jan Turković, Maksim Horvat, Filip Sekulić, Jura Princ, Kristijan Starjački, Luka Trkulja, Marko Đaić, Borna Biga, Filip Čakširan, Ivano Grgić, Mislav Lerotić, Borna Kuruzović-Devčić, Viktor Kolarić, Klara Kirin, Sara Alđić, Sara Kirin, Ivana Roksandić, Magdalena Gorup, Elena Jovev, Saša Borovnjak, Lucija Pavlović, Mia Posavec, Dora Dejanović, Izabela Gulan, Lana Milajčić, Marta Somić, Mia Maria Tominac, Patricija Milatović, Tea Boltužić,  Sara Balen, Tesa Debeljaković, Gregor Stojanović i Anja Milić.

S plivačima su ovo neponovljivo iskustvo podijelili i trenerice Mateja Žebčević Lukić i Amela Botonjić, te trener Hrvoje Petrović.

 

PK SISAK JANAF_33ZLATNI MEDVJED

 

Istog vikenda, ali nešto južnije, u Zagrebu na bazenu Svetice, u subotu i nedjelju, 09. i 10.06.2018. održan je jedan od najvećih plivačkih mitinga, natjecanje iz kategorije HPS Grand Prix natjecanja, 33. “Zlatni Medvjed” u organizaciji plivačkog kluba Medvešćak.

Na natjecanju je nastupilo 266 natjecatelja iz Mađarske, Slovenije, Srbije i 28 hrvatskih klubova. Natjecanje se odvijalo po programu HPS Grand Prix-a, u dva dana, s jutarnjim kvalifikacijama i finalima u poslijepodnevnim programima.

Plivački klub Sisak Janaf na natjecanju je nastupio s ukupno 13 plivačica i plivača: Nika Pancirov, Paulina Kušan, Marta Kirin, Jana Pavičić, Paula Lončarević, Olivera Šćrbak i Sandra Vujić, Stefan Brnad, Roberto Milaković, Matija Jurišić, Ilan Vezmarović, Goran Vujić i Marko Vujnović.

– Natjecanje je unatoč nešto manjem broju natjecatelja bilo jako kvalitetno, s puno dobrih i neizvjesnih utrka, dobro organizirano i za nas prilično uspješno. Obzirom da su se medalje dijelile samo u apsolutnoj konkurenciji, a ne i po kategorijama, te da se plivačice i plivači trenutno nalaze u fazi bazičnih priprema, s glavnim ciljem prvenstvom Hrvatske na kraju srpnja, naše mlade plivačice i plivači su se ovaj put s natjecanja vratili bez medalja, ali s puno otplivanih limita za nastup na skorašnjm prvenstvu Hrvatske (koje će se održati krajem srpnja u Zagrebu), te puno plasmana u A i B finala.

U subotnjem dijelu programa PK Sisak imao je 19 nastupa u finalima, Stefan Brnad na 200 m prsno i 400 m mješovito, Robero Milaković na 200 m delfin, Matija Jurišić na 50 m prsno, Goran Vujić 50 m prsno i 200 m prsno, Marko Vujnović na 100 m leđno, Nika Pancirov 200 m slobodno i 50 m slobodno, Paulina Kušan 100 m leptir, Jana Pavičić na 200 m mješovito i 100 m prsno, Paula Lončarević na 200 m slobodno i 800 m slobodno, Olivera Šćrbak na 200 m mješovito i 200 m leđno, Sandra Vujić na 200 m mješovito, dok su u nedjelju naši plivači imali su 15 finalnih nastupa, Roberto Milaković na 1500 m slobodno, Ilan Vezmarović na 1500 m slobodno, Goran Vujić na 100 m prsno i 200 m mješovito, Marko Vujnović na 50 m leđno i 50 m slobodno, Paulina Kušan na 50 m leptir, Jana Pavičić na 50 m prsno i 200 m prsno, Marta Kirin na 100 m leđno, Paula Lončarević na 100 m slobodno i 400 m slobodno, Olivera šćrbak na 100 m slobodno i 100 m leđno, Sandra Vujić na 100 m slobodno”. – izvijestio je trener Marko Milatović.

Nova prilika za isplivavanje normi za nastup na PH je Regionalno PH za Regiju 4, za sve dobne skupine, koje će se održati 30. 06. i 01. 07. na sisačkom bazenu.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.