34985005_1805049809553076_6968626592864010240_n

Sportska dvorana Brezovica okupila je ovog vikenda 120 natjecatelja iz 23 gimnastička kluba na 6. izdanju Sisačkog gimnastičkog vikenda, višebojskom i pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Ovo natjecanje za sisački „Sokol“ bilo je od posebnog značenja jer su organizacijom prvenstva proslavili i 20.godišnjicu osnivanja gimnastike u Sisku.

Uspješni su bili na prvom danu natjecanja i sisački predstavnici, Borna Matić u kategoriji juniora te Augustin Plavec u kategoriji mlađih juniora. Matić je uspješan bio i prošle godine, kada je osvojio četiri medalje, a ove godine, nadmašio je dosadašnje rezultate. Zlatne medalje osvojio na karikama, preskoku, ručama, preči te u višeboju. Srebrnu medalju osvojio je za nastup na parteru. Veliki pomak postigao je i Augustin Plavec, koji je prošle godine na gimnastičkom vikendu na karikama bio peti, a ove je godine na istoj spravi osvojio zlato. Osim što se na postolje popeo kao najbolji karikaš, Plavec je osvojio i srebrnu medalju na preskoku.

Ovi rezultati pokazatelji su velikog pomaka oba naša predstavnika u posljednjih godinu dana. Matić i Plavec su krajem svibnja kao članovi reprezentacije predstavljali Hrvatsku na „International Budapest Cupu“. Drugi dan natjecanja bio je rezerviran za žensku sportsku gimnastiku.

Na ovom natjecanju sudjelovali su i neki hrvatski reprezentativci. Robert Seligman postao je državni prvak na konju s hvataljkama, Aurel Benović na tlu, Antun Kovačević na preči, Tijana Tkalčec na prekoku, Christina Zwicker na ručama, gredi i u višeboju, Dora Kranželić na tlu.

Iz Hrvatskog gimnastičkog saveza organizacija natjecanja ocjenjena je kao vrlo dobra, a klubu je dodijeljeno i priznanje za doprinos razvoja gimnastike u Sisku. Priznanje za sportski razvoj, treneru kluba Georgiju Kazakovu i predsjednici Blanki Bobetko-Majstorović dodijelila je i Zajednica sportskih udruga grada Siska. Uz dva predstavnika, sa ukupno osam medalja, „Sokol“ Sisak može biti ponosan na postignute rezultate i veseliti se godinama koje slijede.


 

Održan 6. Sisački gimnastički vikend
0.00(0 glasova)
Komentara(0)