Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novskoj sredstva za turističke sadržaje

Odobreni programi i projekti u iznosu od 93 tisuće kuna

Početkom godine Hrvatska turistička zajednica raspisala je natječaj za dodjelu potpora u nekoliko kategorija. Sredstva su se dijelila za događanja, ali i projekte i incijative. Ovaj tjedan donesena je odluka kojom su ukupno 464 turistička projekta dobila potporu HTZ-a, dok je od toga 246 manifestacija. Turistička zajednica Grada Novske kandidirala se s maksimalnim brojem prijava u 2 kategorije gdje je bila prihvatljiv prijavitelj, i dobila ukupno 43 tisuće kuna.

 

“4. Međunarodni blues kamp koji se tijekom Ljeta u Novskoj održava u Plesmu sufinancirat će se sa 10.000,00 kuna, i to je manifestacija koja će se održati od 12. do 15. srpnja ove godine upravo uz potporu HTZ-a. “Novska-od lokacije do destinacije” je projekt koji se tiče brendiranja našega grada, i sa njegovom provedbom smo već započeli, a u iznosu od 8.000,00 kuna sufinancirat će ga HTZ. “Novljanska košara” novi je projekt Turističke zajednice koji ćemo uskoro predstaviti javnosti, a kojega HTZ sufinancira sa 25.000,00 kuna. Veseli nas svaki uspjeh, ali posebno kad sredstva pronađemo izvan gradskog proračuna. Ovo je upravo takav primjer, gdje nam 43.000,00 kuna dolazi sa nacionalnog nivoa. Uz sredstva veseli nas i da Hrvatska turistička zajednica prepoznaje naš rad, a samim time i podržava naše projekte i manifestacije”, rekli su u Turističkoj zajednici.

 

Uz Turističku zajednicu sredstva je dobilo i Pučko otvoreno učilište za projekt “Muzejske zbirke Sajko” u iznosu od 50.000,00 kuna kojim će se sufinancirati građevinski radovi koji su već započeli. Podsjećamo, Muzejska zbirka Sajko za Lukovo trebala bi posjetiteljima otvoriti svoja vrata u prostoru POU Novska.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.