3

Započeli su pripremni radovi rekonstrukcije županijske ceste ŽC 3250 kroz naselja Bročice, a provodi ih Poduzeće za ceste Slavonski Brod. Ovaj projekt kojim je predviđeno uređenje 2,6 kilometra ceste kroz naselje, širine 9 metara s biciklističkim stazama, financiran je u jednakim dijelovima  od strane Grada Novske  te od  ŽUC-a Sisačko moslavačke županije.

 

1

 

Ugovor o zajedničkom financiranju ovog projekta, početkom ove godine potpisali su gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić  i  ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisaačko-moslavačke županije Stipe Šapina.  Sredstava su iskazana u proračunima za ovu godinu, a odabirom izvođača, slavonsko brodskog  „Poduzeća za ceste“, radovi su na zadovoljstvo mještana Bročica krenuli.

Zbog stanja asfaltnog sloja prometovanje ovom dionicom predstavljalo je problem za vozače motornih vozila ali i za bicikliste i pješake, pa je cesta kroz Bročice bila  među prioritetima za obnovu županije i nove gradske uprave.

 

2

 

Pored radova na cesti u naselju Kozarice, prema riječima gradonačelnika Piletića, planirano je i asfaltiranje ceste koja spaja tvrtku Pelet u Bročicama s državnom cestom D47,  kao i uređenje ceste u naselju Stara Subocka, desni kraj pored rijeke Subocke sve do kraja tog dijela sela, do izlaska koji se spaja sa županijskom cestom prema naselju Plesmo.

 

 

Krenuli radovi na županijskoj cesti kroz Bročice
5.00(1 glas)
Komentara(0)