Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Grad Petrinja je grad projekata

Bespovratna sredstva za “PZ Mošćenica Poljana”

Bespovratna sredstva za "PZ Mošćenica Poljana"

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje potpisao je u srijedu, 13. lipnja  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva kroz izgradnju infrastrukture u poslovnoj zoni Mošćenica Poljana“. Projekt je u Intervencijskom planu Grada Petrinje ukupne vrijednosti 27.207.717,08 kuna, za njegovu provedbu odobrena su nepovratna sredstva u iznosu 22.762.478,21 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, dok će ostatak financirati Grad Petrinja i Partner.

 

7(1)

 

Svečano potpisivanje održano je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, a Ugovor su u ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU potpisali ministrica Gabriela Žalac i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU s jedne strane i s druge strane u ime Grada Petrinje Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, koji je tom prilikom istaknuo

 

 

Dodavši kako je upravo to ključno

 

 

Grad Petrinja ima spremnih 100 milijuna kuna u pripremama i projektima, vezanima između ostalog i uz područje socijalne skrbi i društvene infrastrukture.

 

2

Osim završetka procesa komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni, ovih 27 milijuna kuna osigurava i povratak života u Grad Petrinju.

 

 

Dumbović je istaknuo i kako je kao gradonačelnik nastojao da Grad da upravo ono što je najvažnije, a to je naglasak na svako radno mjesto.

 

Svakako grad  time može biti zadovoljan

 


Gradonačelnik je zaključio kako Petrinja ima malu komunalnu infrastrukturu u kojoj želi pokazati kako i na koji način stvoriti ono što je najvažnije, a to su dobri uvjeti života, te kako  očekuje da će za mjesec dana raspisati se i natječaj za dvoranu koja je preko 20 milijuna kuna, dječji vrtić koji je oko 6 milijuna kuna, igralište sa svlačionicom, prirodne ljepote kao što je Hrastovačka gora za koji kanidira projekt Vidikovac.

 

4

„Grad Petrinja je grad projekata i hvala Vam što ste to primjetili.“ – rekao je gradonačelnik.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.