Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Dani Europske unije u Novskoj

Potpore mladima i poduzetnicima

Potpore mladima i poduzetnicima

Niz zanimljivih predavanja trećeg dana održavanja Dana europske unije u Novskoj, posvećenih poduzetništvu o čemu su govorili, Ana Mandac, pomoćnica ministra Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Mario Čelan, direktor SiMoRe, Vida Iličić, voditeljica Razvojne agencije NORa Novska, Sonja Repić, predstojnica HZZ Kutina, kao i više drugih govornika.

Govoreći o EU potporama malom i srednjem poduzetništvu, pomoćnica ministra Ana Mandac, govorila je o natječajima koje priprema Ministarstvo kao i bespovratnim potporama poduzetnicima, istaknuvši „borbu za svako radno mjesto“ i potpore mladima kroz stipendiranja za učenike u obrtničkim zanimanjima čime se želi osigurati njihov ostanka u Hrvatskoj.

 

EU_140618_01

– Stipendije je primilo više od 2300 učenika strukovnih zanimanja. Osim sredstava za školovanje, pomoći njihovim majstorima mentorima, putem drugih mjera Ministarstvo će im osigurati sredstva za samozapošljavanje u obrtništvu, rekla je Mandac.

 

 

Novljanska Razvojna agencija NORa uz Ispostavu županijske Razvojne agencije SiMoRa, važne su spona s poduzetnicima kod realizacije njihovih poslovnih planova na području Grada Novske. Vida Iličić, koja od nedavno vodi Razvojnu agenciju, istaknula je kako je ovaj dan bio posvećen poduzetnicima

 

 

Direktor SIMORA-e  Mario Čelan i u ovoj je prigodi govorio o PISMU ,  Poduzetničkom inkubatoru koji se radi u Novskoj, o projektima koji se realiziraju na području SMŽ, a za koje se koriste povučena sredstva fondova Europske unije, po čemu je agencija i županija u samom vrhu uspješnosti.

 

EU_140618_02

– Stavljamo sve što može biti u funkciji gospodarstva, pa tako i gradski proračun iz kojega smo namijenili milijunske iznose za poticanje gospodarstva, naglasio je na ovom skupu Marin Piletć, novljanski gradonačelnik, dodavši „moramo dati sve od sebe, za većinu koja ostaje u Hrvatskoj i Gradu Novska, da žive kvalitetno i da ovdje mogu ostvariti svoju egzistenciju i podizati svoje obitelji“.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.