Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dan Sisačko-moslavačke županije

Obilježava se Dan Sisačko-moslavačke županije, svečani program započeo je jutros u 7 sati i 30 minuta polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku, a nastavio se paljenjem svijeća kod spomenika poginulim  hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku.

 

DSCN1703

DSCN1704

DSCN1705

 

Potpom je izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije predvođeno županom Ivom Žinićem, predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić i zamjenicima župana Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom uputilo se u Desno Trebarjevo gdje su uz izaslanstva Hrvatskog sabora, Hrvatske seljačke strane, Općine Martinska Ves, Općine Lekenik, Općine Majur, te izaslanstva brojnih udruga i ustanova također položili vijence i zapalili svijeće ispred rodne kuće Stjepana i Antuna Radića.

 

DSCN1687

 

Tom prilikom sisačko-moslavački župan istaknuo je važnost ovog velikog dana, ujedino 147.obljetnice rođendana Stjepana i 150.obljetnice rođenja Stjepana Radića.

 

 

Župan je podsjetio upravo i na ovaj događaj, naime, svake se godine brojna izaslanstva nalaze u Desnom Trebarjevui prisjećaju se velikih vođa i učitelja hrvatskog naroda, braće Radić,

 

 

U svom obraćanju župan je predstavio i jedan važan projekt Sisačko-moslavačke županije,

 

 

Velik je ovo dan i za sve članove Hrvatske seljačke stranke, stranke koju su utemeljili Antun i Stjepan Radić. Tim povodom njihovu važnost istaknuo je i potpredsjednik strane te saborski zastupnik Željko Lenart,

 

 

Lenart je također istaknuo kako pozdravlja ideju Sisačko-moslavačke županije i nada se kako će Kulturni centar braće Radić biti institucija koja će podsjećati na misli i djela tih velikana.

 

DSCN1708

DSCN1734

DSCN1740

 

Program obilježavanja nastavljen je svetom misom koja se održala u crkvi sv.Martina Biskupa u Martinskoj Vesi, a u14 sati započela  je i svečana sjednica Županijske skupštine.

 

DSCN1745

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.