Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dan grada Hrvatske Kostajnice

Širom otvorena vrata za nove projekte!

Širom otvorena vrata za nove projekte!

U povodu obilježavanja Dana Grada Hrvatske Kostajnice, 16. lipnja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su sudjelovali župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

 

dan_hkostajnice00001 dan_hkostajnice00002

 

Na samom početku sjednice, sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Dalibor Bišćan koji se tom prilikom posebno zahvalio svojim suradnicima. Kazao je kako su se zajedno s njim prije godinu dana našli na vrlo nezavidnoj poziciji, preuzevši vlast, mnogo su truda morali uložiti kako bi se uhodali u sam način rada. U toj situaciji posebno se iskazao zamjenik Milko Prpić,

 

 

Gradonačelnik je podsjetio i na važne manifestacije koje se održavaju na području Grada, posebno istaknuvši „Kestenijadu“ po kojoj je sam Grad ali i Županija naširoko poznata.

 

dan_hkostajnice00003

dan_hkostajnice00004

 

Gradonačelnik se našao i u velikim problemima,

 

 

Uz pomoć zastupnika Stipe Šapine i ravnateljice HZZ-a Zlatice Benčak uspjeli su  u povlačenju financijskih sredstava kako bi Grad nastavio normalno funkcionirati.

 

 

Ovaj Grad danas je poznat i po brojnim programima i projektima koje je pokrenuo i koje provodi, a jedan od njih svakako je i program „ZAŽELI“. Grad provodi i  modernizaciju javne rasvjete, sanaciju unutarnjeg prostora Dječjeg vrtića, nabavljen je novi stroj za komunalno poduzeće, radi se i na obnovi kulturno-povijesne cjeline Grada Hrvatske Kostajnice, izradi pješačko-biciklističke staze „Od izvora do izvora“, te brojne projekte vrijednosti do 200 tisuća kuna.

Velik je trošak otpada, istaknuo je gradonačelnik, dodavši,

 

 

Gradonačelnik se osvrnuo i na planove,

 

 

Bišćan je tako zaključio da su svi službenici i gradske službe tu radi građana za čiji se opstanak svakako moraju i boriti.

 

U svom obraćanju sisačko-moslavački župan istaknuo je kako je Hrvatska Kostajnica jedan od najljepših gradova u Županiji pa i u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj dodavši,

 

 

Ovdje se teško živi, sve su važne institucije udaljene  i moraju se približiti građanima kvalitetnijim prometnicama,

 

 

Također, župan predlaže da se i gospodarstvo investira, te da se gospodarstvenici oslobode određenih nameta.

 

 

Sisačko-moslavačka županija će i dalje svojim mjerama nastojati utjecati na promjene, te podići kvalitetu življenja stanovništva na ovom području.

 

dan_hkostajnice00009

dan_hkostajnice00010

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.