Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Blagdan sv. Ivana Krstitelja obilježen u Puskoj

NK „Sava“ Puska slavili 40 godina rada!

NK „Sava“ Puska slavili 40 godina rada!

U naselju Puska u Općini Jasenovac održana je proslava Ivanja, pučkim slavljem i misom u kapeli sv. Ivan Krstitelj, zaštitnika sela.

Povodom blagdana i u spomen na dvojicu mještana, Petra Tukaru i Niku Kozića, stradale branitelje i nekadašnje igrače NK „Sava“ Puska, otkrivena je Spomen ploča kod nogometnog igrališta.

 

3

 

2

4

 

Više o samoj inicijativi rekla je općinska načelnica Marija Mačković,

 

 

NK „Sava“ Puska, četiri desetljeća rada obilježio je prijateljskom utakmicom s ekipom NK „Naprijed“ Krapje. Utakmica je završila rezultatom 3:2 za slavljenike.

Održana je i svečana sjednica i tom prigodom, Danijel  Kušan, podsjetio je i na osnivače kluba,  Stjepana Konakovića,  Stjepana Drnića, Marka Vukovića  i Josipa Sorića.

 

„Klub je u to vrijeme bio pod Nogometnim savezom „Moslavina“  Kutina, a osnivanje i u početku djelovanja kluba veliku pomoć pružio tadašnji tajnik saveza Ruda Krznarić. Prva prijateljska utakmica odigrana je s nogometnim klubom ,,Mladost“ iz Košutarice. Rezultat je bio 6:0 u korist našeg kluba, a prvi pogodak je postigao Josip Sorić iz kornera.“ – podsjetio je Kušan.

 

Prisjetivši se osnivača NK „Sava“ Puska načelnica Marija Mačković istaknula je

 

 

 

5

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.