Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Art of Fashion

Izložba fotografa Dražena Tirića

Izložba fotografa Dražena Tirića

Art of Fashion, šesta je izložba bjelovarskog fotografa Dražena Tirića, otvorena u Galeriji POU Novska u sklopu programa „Dani mode 2018“, a izloženo je četrdesetak crno bijelih fotografija velikog formata.

 

IZLOZBA_03

Dražen Tirić, pripada mlađoj generaciji hrvatskih fotografa, svoj izlagački put započeo je na skupnoj izložbi modne fotografije u novljanskoj Galeriji prije šest godina, a sudjelovao je i na radionici modne fotografije u Novskoj.

 

IZLOZBA_01

U početku su mu motivi ulični portreti i dokumentarna fotografija koja s vremenom prerasta u  urbanu modnu fotografiju snimljenu na raznim lokacijama, dok mu je sada u fokusu interesa akt fotografija. O svom radu Tirić kaže

 

 

– Kroz fotografije, podcrtane urbano-erotskim karakterom, te snimljenim u različitim gradovima, pa i državama, autor kao okvir izričaja upotrebljava neutralnost dokumentarne fotografije. Pri tome u okvir istodobno inkorporira subjektivni, umjetnički pristup istražujući finu liniju koja razdvaja dokumentarno od umjetničkog, naglasio je mr. sc. Damir Tiljak, fotograf, govoreći o Tirićevim radovima.

 

IZLOZBA_04

 

Izložbu je otvorila Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika Novske , a održana je i mala revija modela haljina, kolekcije izrađene u Srednjoj školi Novska.

 

IZLOZBA_02

Osim u Galeriji dio fotografija izložen je i u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“, a izložba se može pogledati do kraja lipnja.

 

IZLOZBA_07

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.