Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Županija sufinancira smještaj učenika u Učenički dom Kutina

Na zadovoljstvo djelatnika, učenika, roditelja i skrbnika!

Na zadovoljstvo djelatnika, učenika, roditelja i skrbnika!

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa zamjenikom Romanom Rosavcem posjetio je  Učenički dom u Kutini. Povod posjeta bilo je uručenje Odluke kojom se Sisačko-moslavačka županija obvezuje od školske godine 2018/2019. sufinancirati, u 50 % iznosu, troškove smještaja u Domu za sve učenike, pa i one koji imaju prebivalište izvan Sisačko-moslavačke županije, a upišu srednje škole u Kutini i Novskoj.

 

3

 

Više o samom Učeničkom domu tom je prilikom ispričala ravnateljica Vesna Kovačević,

 

 

Dom je s radom započeo 14.6.1960., u početku je to bio dom za smještaj djece iz socijalno ugroženih obitelji, a od 1990.godine to je dom za učenike Srednjih škola.

Danas ima kapacitet od 80 ležajeva, od toga 55 muških i 25 ženskih.

 

1

 

Župan je prilikom obraćanja istaknuo važnost ove ustanove,

 

 

To je još jedna mjera kojom SMŽ želi privući veći broj učenika,

 

 

Na ovaj način Županija želi promijeniti pronatalitetnu sliku. Iznos koji sufinancira ova odluka je 630 kuna po učeniku, a ukoliko dodamo da nadležno Ministarstvo plaća 50% sredstava za sve učenike, učenici koji na jesen kreću u prve razrede zapravo će besplatno boravioti u domu. Upravo se zbog toga ravnateljica zahvalila i u ime učenika i njihovih roditelja te skrbnika.

 

5

 

Na ovaj će način, budući Ministarstvo znanosti i obrazovanja već sufinancira smještaj u Domu s 50 %, smještaj u Učeničkom domu Kutina biti besplatan za sve učenike, a Sisačko-moslavačka županija bit će jedina županija koja učenike potiče na ovaj način.

 

2

 

Po završetku radnog dijela, župan i njegov zamjenik obišli su i prostore Učeničkog doma.

 

6

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.