Zalogaj poezije u Sarajevu, foto - Siniša Vidović

Članovi i suradnici poetske tribine ”Zalogaj poezije”, okupljeni oko Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture SUPAUK, održali su u subotu 26. svibnja 2018. godine u Sarajevu iznimno uspješan, premijerni inozemni nastup. U opuštenoj atmosferi caffe galerije „The Bar“, ugostili su ih pjesnici iz poznate sarajevske Udruge umjetnika „Planet Poezija“ na čelu s voditeljima Dinom Porovićem i Tamarom Čapelj.

Nastupili su Siščani/ke: Sanja Domenuš, Ana-Marija Borić, Jasna Kapelec, Vesna Rogulja-Mart, Branko Tompić, Milan Bradarić, Denis Vidović, SalihKulović i Siniša Matasović; Petrinjci/ke: Ines Kosturin, Matea Andrić i Ivan Novak; Zagrepčani/ke: Sanja Horvat, Žarko Jovanovski, Matko Baković, Robert Janeš i Luka Kordić; Bernarda Kermend iz Virovitice te Emanuella Zubović iz Rijeke.

U nastavku večeri svojie su stihove, uz već spomenuti voditeljski duo, govorili i predstavnici sarajevske poetske scene: MuberaBeras, MuberaIsanović, Daniel Schober, Laura Eckman, Šefiko Daupović, Ratko Orozović i Viktor Majić.

Nastup, koji će se zbog svoje posjećenosti i brojnih ovacija još dugo prepričavati u oba prijateljska grada, nastavljen je i neformalnim druženjem u sitne noćne sate. Na kraju su predstavnici obje udruge uz izraze neskrivenog zadovoljstva razmijenili prigodne darove i dogovorili buduću suradnju.

Foto: Siniša Vidović

Zalogaj poezije u Sarajevu
0.00(0 glasova)
Komentara(0)