KT_VJEZBA_14

Uz stotinjak angažiranih iz žurnih službi s područja Grada Kutine, kutinskih vatrogasaca, pripadnika Civilne zaštite, liječničkog tima, vatrogasaca iz Petrinje, Siska, Stružca, Lipovljana i Novske, u Kutini je održana vježba zaštite i spašavanja „Petrokemija 2018“.

U insceniranoj nezgodi, prikazano je kako bi u slučaju kemijskog akcidenta djelovale pozvane službe i  na koji način bi koordinirano djelovale i sanirali nezgodu uz spašavanje ugroženih.

KT_VJEZBA_19

 

– Cilj vježbe bio je sagledavanje mogućnosti reagiranja vlastitih snaga i opreme s područja Grada Kutine, te koordinacija i  pomoći drugih operativnih snaga s područja Sisačko-moslavačke županije,  u rješavanju većeg požara u industrijskom kompleksu Petrokemije, rekao je vatrogasni zapovjednik i provedbe vježbe, Mario Paluh.

 

 

Osim službe zaštite u Petrokemiji, vatrogasaca  JVP Kutina i VZ Grada Kutine, u vježbi su sudjelovali i pripadnici Civilne zaštite.

 

KT_VJEZBA_17

O važnosti provođenja vježbe, spašavanja u slučaju nekih većih kemijskih akcidenata, Zlatko Babić, gradonačelnik grada Kutine

 

 

   KT_VJEZBA_03

 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko moslavačke županije Mijo Brlečić, pohvaljuje Maria Paluha,  koji je osmislio vježbu kao i sve sudionike zahtjevne vježbe „Petrokemija 2018“, koja se održala na pogonima nekadašnje tvornice čađi u Kutini.

 

 

U vježbi su s jednim navalnim vozilom sudjelovali i vatrogasci, Dubravko Bezenšek i Dražen Štimac iz DVD Novska i Dubravko Milašinović iz DVD Bročice, a nazočio je i Davor Štimac, predsjednik VZG Novska.

 

KT_VJEZBA_11(1)

Foto: Željko Gašparović

Vatrogasna vježba “Petrokemija 2018.”
5.00(1 glas)
Komentara(0)