Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Putovanje državama Beneluxa

Susret sa zastupnicom Petir i vlč. Mladenom Vukom

Susret sa zastupnicom Petir i vlč. Mladenom Vukom

Vjernici s podučja Sisačke biskupije na svom hodočašću svetištima zemalja Beneluxa  posjetili su u petak, 18. svibnja i Europski parlamentu u Bruxellesu gdje ih je ugostila hrvatska zastupnica Marijana Petir.

 

IMG-05ae7d749604f9e0b63a8a18639e777a-V

Četrdeset i pet hodočasnika imalo je tako priliku saznati kako funkcionira Europski parlament, ali i ostale europske institucije te posjetiti vijećnicu u kojoj se održavaju plenarne sjednice. Sa svojim radom upoznala ih je i zastupnica Petir. Osim ostvarenih inicijativa na koje je ponosna i projekata na kojima trenutno radi, zastupnica Petir je sa svojim posjetiteljima podijelila i osobno iskustvo koje sa sobom donosi dužnost zastupnice u Europskom parlamentu. Poseban naglasak zastupnica Petir je stavila na inicijative očuvanja i prenošenja kršćanskog naslijeđa Europe te življenja vjere kroz politiku.

Petir EPP

Tako je posjetiteljima ispričala kako se malena skupina zastupnika, suorganizatora Europskog molitvenog doručka, među kojima je i ona, okuplja svakog utorka ujutro na molitvu i promišljanje, a svake srijede u Europskom se parlamentu slavi katolička sveta misa. Hodočasnici su pokazali veliko zanimanje za rad Europskog parlamenta i zastupnice Marijane Petir koja im je poželjela sretan nastavak hodočašća i povratak kući.

 

 

IMG-ba246ea5f1a61fb5c4f29a9d02326446-V

Petir je Siščane upoznala s radom zastupnika u EP, ulozi zastupnika u kreiranju europskih politika kroz rad u odborima, kao i važnoj ulozi koju kao zastupnica ima u upoznavanju ostalih zastupnika sa najmlađom članicom  EU, Republikom Hrvatskom.

 

vuk 2

U jednom dijelu putovanja Siščanima se pridružio i vlč.Mladen Vuk koji je od 2010. do 2015. godine bio upravitelj župe sv. Antuna Pustinjaka u Sisačkoj Odri , nakon čega odlazi u Hrvatsku katoličku misiju u Göteborg(Švedska) gdje je i danas.

 

vuk

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.