Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Prva halal kuharica u Hrvatskoj „Iz Nahline halal kuhinje“

Predstavljanje kuharice večeras u 19 sati u Hotelu Panonija u Sisku

Predstavljanje kuharice večeras u 19 sati u Hotelu Panonija u Sisku

Prva halal kuharica u Hrvatskoj stiže iz Siska, grada srdačnih ljudi koji različitost uvijek doživljavaju kao bogatstvo. – kazao je glavni imam Medžlisa islamske zajednice (MIZ) Sisak,  Alem ef. Crnkić te dodao kako je ova kuharica također i promocija Siska koji će se uz kuharicu spominjati na mnogim svjetskim Halal kongresima.

 

Kuharicu pod nazivom „Iz Nahline halal kuhinje“ koja je nastajala protekle 3 godine, osmislile su i pripremile djevojke i žene okupljene kroz Vijeće žena MIZ Sisak „Nahla“. „Upravo „nahla“ u prijedovu znači pčela, a ona je sinonim truda, kreativnosti, harmonije, sklada i zdravlja.“ – ističe Crnkić.

 

 

Ovu kuharicu osim suglasnosti sa suvremenim načelima pravilne prehrane: jesti zdravo, često, umjereno i raznovrsno, krasi i dvojezičnost na hrvatskom i engleskom jeziku koja će omogućiti prelaženje jezičnih barijera prilikom promocije i upotrebe.

 

 

Promocija prve hrvatske halal kuharice je u četvrtak, 03. svibnja s početkom u 19 sati u Hotelu Panonija u Sisku.

PLAKAt_KUHARICA_WEB (1)

Izdavač kuharice je Centar za certificiranje halal kvalitete, a za predivne fotografije po kojima će kuharica postati prepoznatljiva, kao i za dizajn i prijelom, zaslužan je fotograf Midhat Mulabdić.

 


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.