Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Prezentiran “Proračun u malom”

SMŽ transparentna prema građanima

SMŽ transparentna prema građanima

U sjedištu županije u Sisku prezentiran je „Proračun u malom“, publikacija u kojoj je sadržano poslovanje Županije, s ciljem transparentnog i ,otvorenog prema javnosti, prikaza svih prihoda i rashoda o kojima brine aktualna županijska uprava.

 

P1200641

Podsjetimo i kako je sisačko-moslavačka županija prošle godine po transparentnosti svoga proračuna ocjenjena visokim petim mjestom. Sisačko-moslavački župan

 

 

Osim izgradnje Središnjeg bolničkog paviljona , naglasak će biti i na ulaganja  u prosvjetu kulturu i šport, kroz razne projekte poput Kulturnog centra  braće Radić , Intepretacijski centar baštine Banovine, Učenički dom Sisak , Osnovna škola Zorka Sever u Popovači, te brojni i drugi.

 

P1200645

 

 

Krajem 2017. godine županija je potpisala s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sedam ugovora za energetsku obnovu

 

 

 

Rashodi županije su podijeljeni po raznim funkcijskim klasifikacijama, pa tako se za zdravstvo izdvaja 523,9  milijuna , obrazovanje 131,1  , socijalnu zaštitu 42,8  , opće i javne usluge 40,3 , ekonomske poslove 26,5  , rekreaciju kulturu i religiju 16,3  , uslugu unapređenja stanovanja i zajednice 4,1  , te zaštitu okoliša 1,7 milijuna kuna ,dok ukupni primitci i prihodi Sisačko-moslavačke županije iznose 824,7 milijuna kuna za tekuću 2018. godinu.

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.