Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Otvorenje prilazne rampe za invalide

Gradska uprava pristupačna osobama s invaliditetom

Gradska uprava pristupačna osobama s invaliditetom

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, održano je otvorenje prilazne rampe za invalide u zgradi gradske uprave Grada Kutine na adresi Trg kralja Tomislava 12.

U društvu gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića simboličnu vrpcu na pristupnoj rampi za invalide, prerezao je dopredsjednik Udruge OSI Matko Matković, dok su se istom po prvi puta svečano provezli članovi Udruge te svojim osmijehom potvrdili zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

 

IMG_6818

 

„Današnje otvorenje pristupne rampe za invalide je dio obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom i jedan vrlo važan segment za osobe s invaliditetom kako bi imali pristupačnost u gradsku upravu “ istaknula je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI te je uz zahvalu gradonačelniku na dugoočekivanoj realizaciji, naglasila općenitu važnost pristupne rampe za invalide uz pomoć koje osobe s cerebralnom paralizom imaju pristup svim institucijama što utječe na poboljšanje kvalitete njihova života.

„Ovo je jedan mali doprinos kako bi osobe s invaliditetom mogle bez poteškoća doći do porte i porezne uprave u našoj zgradi. U planu nam je, također i u ostalim ustanovama koje su u vlasništvu Grada Kutine napraviti pristupne rampe ili pristupne liftove kako bi olakšali pristup osobama s invaliditetom. „ istaknuo je kutinski gradonačelnik te dodao kako je prioritet realizirati pristupnu rampu na zgradi Pučkog otvorenog učilišta kako bi se osobe s invaliditetom mogle uključiti u društveni život kroz razna događanja.

 

IMG_6847

IMG_6864

 

Osvrnuo se i na zapošljavanja osoba s invaliditetom „Postoje određeni benefiti za poslodavce prilikom zapošljavanja osobe s invaliditetom stoga koristim ovu priliku te ih pozivam da iskoriste omogućene benefite i da ne gledaju na osobe s invaliditetom kao neku drugu vrstu ljudi već da ih uključe u svoj proces rada i pritom im daju priliku za posao, jer su ti ljudi, sa svojom angažiranošću na poslu, uistinu odlični i predani radnici.“ Istaknuo je gradonačelnik te zaključio kako će Gradska uprava  pokušati naći mogućnost da zaposli barem jednu osobu s invaliditetom, jer kako i sam naglašava, na broj od 48 zaposlenih u upravi do sada nije bila zaposlena niti jedna takva osoba, a upravo uključivanjem u radnu sredinu pomaže se u rušenju predrasuda te donosi financijsku samostalnost osoba s invaliditetom.

 

IMG_6798

 

IMG_6846

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.