IMG_7139_610x407

Osnovna škola Banova Jaruga  proslavila je 124. obljetnicu škole te obnovljenim desetogodišnjim statusom osvojila zlatni status EKO škole.

Obljetnici je nazočio i gradonačelnik Zlatko Babić  koji je u pozdravnom govoru uputio čestitku za Dan škole, ali i za dobiveni zlatni status Eko škole te pohvalio sav trud učitelja i učenika koji ulažu u svoje ekološke aktivnosti.

 

IMG_7065

 

Irena Rukavina, koordinator Eko škole i voditeljica učeničke zadruge naglasila je da je cilj programa uključiti ekološke teme u sve programe rada, nakon čega je prezentirala školske aktivnosti koje se provode kroz pedagošku godinu.

 

IMG_7086

 

Od 1984.godine kada je na prijedlog tadašnjeg lugara Matije Uzelca izgrađena OŠ Banova Jaruga, kontinuirano je provodila odgoj i obrazovanje za okoliš kroz različite aktivnosti kao i njegovanje jezika i kulture češke i slovačke nacionalne manjine, a od 1921. Godine u suradnji s pradomovinom, tada Čehoslovačkom, stručni učitelji dolazili su podučavati materinjem jeziku. Danas u OŠ Banova Jaruga radi 48 djelatnika i pohađa ukupno 178 učenika u četiri područne škole i matičnoj školi.

U Međunarodni program odgoja i obrazovanja za okoliš, škola se zvanično uključila 2008.godine, a  2009.godine osnovala je učeničku zadrugu „Banovljansko proljeće“ u čijem radu povremeno sudjeluju svi učenici, dok kontinuirano rade tri sekcije učenika okupljenih u sekciju rukotvorina, voćara i cvjećara.

U znak obilježavanja Dana škole i osvojenog zlatnog statusa Eko škole, ravnateljica Sanja Marčec gradonačelniku Zlatku Babiću uručila je prigodan poklon napravljen vrijednim rukama učeničke zadruge.

 

IMG_7181

 

U tijeku je energetska obnova na objektu OŠ Banova Jaruga kojom će ova škola 125. obljetnicu dočekati u novom ruhu s ciljem kvalitetnijih uvjeta za rad u školi, ali i ostvarenja značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti i smanjenjem potrošnje energije.

 

IMG_7170

OŠ Banova Jaruga proslavila 124. obljetnicu
5.00(1 glas)
Komentara(0)