Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“Orguljaška baština Sisačke biskupije”

Festival počinje u Župnoj crkvi sv. Lovre u Petrinji

Festival počinje u Župnoj crkvi sv. Lovre u Petrinji

Poseban je značaj glazbe za Petrinju,a Petrinja je grad bogate kulturne baštine , rekao je gradonačelnik ovoga grada Darinko Dumbović na tiskovnoj konferenciji na kojoj je predsjednica Hrvatske udruge Ars Organi Sisciae Valentina Badanjak Pintarić, najavila 12. Međunarodni orguljaški festival .

 

 

Uz glazbu čovjek je bogatiji, istaknuo je Dumbović

 

 

I to je naša baština, to je bogatstvo. Ovo je nadgradnja koja je posebna i zato vam hvala. To je velika stvar. Mi se borimo s jako puno stvari u životu. Dosta je toga bilo devastirano, ali ono što nam nisu mogli uzeti je ono što smo nosili u srcu, a to su glazba, pjesma. To uvijek nosiš sa sobom. Glazba uvijek prelazi sve granice. Devastirali su se odnosi, komunalna infrastruktura. To sada gradimo, a ovo je nadgradnja“, rekao je Dumbović.

 

DSCN0309

Zahvalivši Gradu Petrinji na podršci već drugu godinu za redom, Valentina Badanjak Pintarić je rekla kako su upravo zbog bogate kulturne tradicije, ali i kulturnih potencijala koje grad ima, odlučili i ove godine Festival otvoriti upravo u Petrinji.

Festival će početi u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine u 20 sati u Župnoj crkvi sv. Lovre.

 

 

Gdje god smo Festival najavljivali, promovirali smo upravo tu činjenicu koliko Petrinja ima zapravo dugu tradiciju gradskog muziciranje“, rekla je Badanjak Pintarić.

 

DSCN0336

Još jedan od razloga otvaranja Međunarodnog orguljaškog festivala Ars Organi Sisciae upravo u Petrinji su i orgulje u Župnoj crkvi sv. Lovre.

 

 

Dvanaesti po redu Međunarodni orguljaški festival Ars Organi Sisciae s temom „Orguljaška baština Sisačke biskupije“ trajat će od 6. do 13. svibnja s programima koji će biti održani u crkvama u Petrinji, Viduševcu, Sisku, Martinskoj Vesi i Selima.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.